Blogg

Konsten att checka ut och in igen…

Eva Törning Eva Törning

Att Eva Törning spenderar en stor tid av sin arbetsvardag i Stockholm har nog ingen missat. Denna vecka bestod besöket bland annat av möte med FRIIs Redovisningsråd, middag med guddottern och en kurs för Blendow Institute, något som gav riktigt bra respons. Dessuom ledde ett almanacksproblem till en extra bonusdag i storstaden.

"Måndagsmorgonen i Stockholm ägnades åt att diskutera hur redovisningsspecialisterna ska kunna serva revision i Stockholm på bästa sätt och på eftermiddagen var det möte med FRIIs Redovisningsråd. FRII är den organisation som samlar insamlingsorganisationerna (med 90-konton) så här finns intresse av öppenhet mot medlemmar, givare etc. men också en viss övervakning som utövas av Svensk Insamlingskontroll.

Alla insamlingsorganisationer tillämpar K3 och det finns en branschstandard för årsredovisning som FRIIs Redovisningsråd har ansvaret för att uppdatera, så att den kan godkännas av FRIIs styrelse. Mötet hölls på Grant Thorntons kontor och därför blev det min uppgift att handla fika. Jag spann vidare på ett av mina teman från förra veckan och köpte semlor.

Veckans privata höjdpunkt kom redan på måndagskvällen när jag åt middag med min guddotter. Kanske inte så underligt, men min guddotter är engelska och bor egentligen i södra London. Hon är trainee på en internationell koncerns kontor i Stockholm. Så lite långsökt faktiskt. Vi hann prata igenom våra familjer och vad hon har sett av Stockholm under de två veckorna hon har varit här.

Jag fick också lära mig att när man är i Sverige i bara tre månader så får man inget personnummer och utan personnummer så är det svårt att få bankkonto och man kan inte heller skaffa sig ett gymkort...

Bonusdag i Stockholm
På tisdagen trodde jag att jag skulle hålla kurs, men kom ganska snabbt på att jag faktiskt godkänt att kursen flyttades till onsdagen. Så det var bara att gå tillbaka till hotellet och checka in igen, boka om flyget och ringa hem och berätta att jag inte kom hem förrän på onsdagen. Det blev en riktigt bra bonusdag i Stockholm, där jag bland annat fick berömma några partnerkollegor som hade gjort ett jättebra arbete för en kund. Jag fick också smita ut på lunchen och köpa lite kläder till onsdagen.

Onsdagen kunde inte bli bättre; först träffade jag en före detta arbetskamrat i hissen på väg till frukosten. Vi åt frukost ihop och avhandlade både var vi är idag och lite gamla minnen. Sen höll jag kurs för Blendow Institute, en ny kurs och en för mig ny kursarrangör. Det var en väldigt aktiv grupp som hade massor av frågor men jag lyckades ändå avsluta prick klockan 16.00.

En av deltagarna kommenterade att hon hade med sig en lista över allt som behövde kontrolleras i årets bokslut och det är ju det bästa betyget man kan få som kursledare. Man kan tycka att det är lite ålderdomligt att ha en kursutvärdering på papper, men för mig som kursledare var det jättebra eftersom jag fick omedelbar respons på vad deltagarna tyckte. Jag blev väldigt stolt över det betyget.

I slutet av veckan var jag tillbaka i Helsingborg och arbetade med ett större uppdrag, där vi upprättar årsredovisningar enligt IFRS både på svenska och engelska. Ett härligt sätt att avsluta en riktigt bra vecka!"

Eva Törning

FRIIs Redovisningsråd