Moms, punktskatt, tull

Korrekt och effektiv hantering av indirekta skatter

Du kan spara tid och öka bolagets vinst genom att optimera hanteringen av moms, punktskatt och tull. Vi hjälper dig att upprätta effektiva rutiner som samtidigt säkerställer att ditt företag undviker onödiga kostnader samt felaktig hantering som kan leda till straffavgifter.

En korrekt hantering av moms och andra indirekta skatter kan påverka företagets resultat på både kort och lång sikt. Om ditt företag betalar mindre moms på sin försäljning kan intäkterna och vinsten öka. På motsvarande sätt kan kostnaderna minska om företaget struktureras så att momsen blir avdragsgill. Vid blandad verksamhet finns det till exempel behov av att se över om momsen riskerar att bli en kostnad i din verksamhet – och om det kan undvikas genom en förändrad struktur.

Momshantering vid transaktioner och avtal

Våra specialister har lång erfarenhet och delar med sig av sin kunskap så att du kan fatta snabba beslut och ta fram bra rutiner. De kan dessutom förutse hur din verksamhet kommer att bedömas av Skatteverket.

Genom vår rådgivning får du exempelvis hjälp att hantera frågor kring skattemässiga effekter vid förvärv och försäljning. Du kan också få en genomgång av företagets avtal för att undvika negativa konsekvenser kopplat till moms, punktskatter och tull.

Skatterättslig genomgång och heltäckande rådgivning

Vid sidan av rådgivning, information och utbildning kan vi erbjuda en prevision där vi genomför en skatterättslig genomgång av de mest kritiska transaktionerna. Vi kan agera biträde vid förfrågningar från Skatteverket, vid skatterevision samt vid processer i domstol.

Med hjälp av våra kollegor inom exempelvis skatt, ekonomiservice och affärsrådgivning kan vi erbjuda helhetslösningar som hjälper dig att utveckla ditt företag. Och genom ett nära samarbete med våra kollegor inom Grant Thornton International kan vi även ge råd inom internationell handel, tull, punktskatter och momsregler i andra länder.

Kontakta oss

Via menyn till vänster kan du läsa mer om våra momstjänster inom specifika områden, samt om tull och punktskatter.

Du är också välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att minska företagets kostnader och risker vid hantering av indirekta skatter.

Auktoriserad skatterådgivare Lena Westfahl Kontakta Lena

I vilket format ska jag spara mina kvitton?

Det blir vanligare och vanligare med digitala kvitton. Även trenden att fota papperskvitton och redovisa dem digitalt växer. Men vet du egentligen i vilket format du måste spara dina fakturor och kvitton? I den här filmen reder Grant Thorntons experter ut vad som gället.