Momsrådgivning för dig som gör affärer över gränserna

Om ditt företag säljer varor och tjänster över gränserna kan vi ge värdefulla råd kring det komplicerade regelverket för internationell handel och moms. Som företagare är det viktigt att känna till dina möjligheter och risker vid transaktioner världen över.

En stor fördel med att kontakta våra momsexperter på internationell handel innan du börjar sälja varor och tjänster internationellt är att det går att undvika risker och identifiera möjligheter med rätt kunskaper.

Momsen för internationell handel är ofta en strategisk fråga som du måste ta hänsyn till innan nya strukturer införs. Även vid olika slags förvärv av varor och tjänster från utlandet är det viktigt att känna till hur momsreglerna fungerar och påverkar affären.

Utländsk moms, tull, transfer pricing och relaterade frågor

Våra specialister på internationell handel har lång erfarenhet av rådgivning kring moms för internationellt verksamma bolag. Vi har också ett etablerat och nära samarbete med andra specialister, särskilt inom transfer pricing, tull, internationell beskattning och redovisning, för att ge anpassad rådgivning till dig och ditt företag.

Tillsammans med Grant Thorntons internationella nätverk kan vi på ett snabbt och smidigt sätt stämma av skatteeffekter i över 135 länder. Behöver du stöd i internationell handel? Kontakta oss på internationel handel så hjälper vi dig.

Nya momsrelger kring webbhandel

Från och med 1 juli 2021 gäller nya momsregler som påverkar företag som säljer varor via webben. De nya reglerna innebär bland annat att den som säljer varor till andra EU-länder inte längre behöver momsregistrera sig i de länder där kunderna finns. Besök vår samlingssida nedan för samlade tips och råd kring för dig som som driver en webbutik eller e-handel.

Lena Westfahl
Skatterådgivare inom internationell handel
Lena Westfahl