Mergers and Acquisitions (M&A) Services – vi hjälper dig få högsta möjliga värde

Vi erbjuder strategisk och finansiell rådgivning vid företagstransaktioner, med särskilt fokus på små och medelstora företag. Vårt team besitter djup branschkunskap, har omfattande transaktionserfarenhet och arbetar nära både skattejurister och branschspecialister för att säkra en skräddarsydd rådgivning.

Hos Grant Thornton får du ett expertteam med hög senior delaktighet till ditt förfogande. Vi är din partner för framgångsrika företagstransaktioner.

 • Erfaret transaktionsteam
 • Starka köparrelationer
 • Internationell räckvidd
 • Erfaret transaktionsteam
  Erfaret transaktionsteam
  Erfarna M&A-rådgivare med relevant sektorkunskap.
 • Starka köparrelationer
  Starka köparrelationer
  Etablerade relationer för framgångsrika affärer.
 • Internationell räckvidd
  Internationell räckvidd
  Lokala förbindelser med internationell räckvidd genom Grant Thorntons globala nätverk.

Inom M&A Services erbjuder vi

 • Sälj- och köpmandat vid förvärv och försäljning
 • Kapitalanskaffning
 • Strategisk rådgivning
 • Förhandlingsstöd

Kontakta oss för att inleda diskussioner om hur en framtida transaktionsprocess skulle kunna se ut för just ditt företag.

M&A Services

Så hjälper vi dig

Sälj- och köpmandat vid förvärv och försäljning

Grant Thorntons M&A-team erbjuder heltäckande rådgivning vid försäljningar och förvärv. Vid försäljning hjälper vi dig med att positionera bolaget rätt, hitta bästa möjliga köpare samt optimera villkor och värdering. Vid förvärv hjälper vi dig att identifiera möjligheter och avsluta affären till rätt pris. Vi vägleder dig genom hela transaktionsprocessen.

Kapitalanskaffning

Vi hjälper dig säkra kapital för att realisera ditt företags fulla potential. Med vårt omfattande nätverk och specialistkompetens kopplar vi dig samman med rätt investerare för dina behov. Vi identifierar investerare, utvärderar villkor och värdering samt stöttar dig genom hela transaktionsprocessen.

Strategisk rådgivning

Rätt förberedelser inför en försäljning hjälper dig att säkra en framgångsrik transaktion och maximera värdet av ditt bolag. Grant Thorntons M&A-team identifierar värdedrivare och förbereder bolaget inför en säljprocess. Vi hjälper dig att utveckla affärsplan och strategi samt trycktesta affärsmodellen ur ett köparperspektiv. Ta hjälp av oss ungefär två till tre år innan planerad försäljning för att maximera värdet.

Förhandlingsstöd

Om du redan har hittat en köpare till ditt företag kan vi bistå dig vid förhandlingarna. Med omfattande erfarenhet från tidigare transaktionsrelaterade förhandlingar säkerställer vi att du får bästa förutsättningarna för optimala villkor och värdering.

Så jobbar vi

Grant Thorntons M&A-team bistår dig som ägare av medelstora svenska företag genom komplexa företagstransaktioner, vare sig det handlar om företagsförsäljning, förvärv eller om du letar tillväxtinvesterare. Vår rådgivning innefattar allt ifrån den tekniska kompetens som krävs, till den kommersiella förståelsen för att kunna finna rätt motpart och rätt värdering. Vi hjälper även våra kunder med att leda och driva hela transaktionen fram till slutförd affär.

Stefan Wiklund, ansvarig för M&A Services, Grant Thornton Sverige

Vill du att vi hör av oss?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att berätta mer.

Rapport

Transaktionstrender 2023

Grant Thornton har härmed nöjet att för sjätte året i rad presentera Transaktionsrapporten, vilken i år fokuserar på den svenska transaktionsmarknaden 2023.

Rapport

Vårdrapporten 2023

För fjortonde året i rad har vi på Grant Thornton nöjet att presentera en årlig studie av utvecklingen inom den privata vård- och omsorgssektorn i Sverige.

Hitta ett kontor nära dig

Ditt närmaste kontor

Besöksadress
Kungsgatan 57
111 22 Stockholm
Postadress
Box 7623
103 94 Stockholm

Om Grant Thornton

Grant Thornton är ett ledande revisions- och rådgivningsföretag med 1 400 medarbetare som erbjuder tjänster inom revision, skatt, redovisning och specialistrådgivning. Visionen är att tillsammans med entreprenörsföretag skapa framtiden – utifrån övertygelsen att hållbart bolagsbyggande handlar om en helhet där såväl ekonomiska som miljömässiga och sociala aspekter ingår. Grant Thornton är ett medlemsföretag i Grant Thornton International Ltd med över 73 000 medarbetare i cirka 150 medlemsländer.