Branschansvarig för Tech Alvaro Rodriguez Kontakta Alvaro

Branschanpassad rådgivning för spelutvecklare och techbolag

Unika betalningslösningar, globala streamingtjänster för musik och dataspel som når global framgång. Nya appar utvecklas hela tiden och spelutvecklare går till börsen och återinvesterar pengar i nya produkter och tjänster. Eftersom utvecklingen går fort, spelreglerna ständigt ändras och nya disruptiva affärsmodeller skapas, är det tryggt med en rådgivare från Grant Thornton. Våra branschexperter har stor erfarenhet från flera av de stora spelutvecklarna och fintechbolagen.

Gaming
Grant Thornton har många kunder i dataspelsbranschen och är rådgivare till flera av de mest framgångsrika spelutvecklarna. Vi har branschkompetensen och erfarenheten att stötta både dig som är utvecklare och förläggare. Dessutom har vi hjälpt branschorganisationen Dataspelsbranschen med analyser och annan data, som du bland annat kan ta del av i rapporten Spelutvecklarindex.

Fintech
Har du ett techbolag med inriktning på finansbranschen? Då kan du få unikt stöd av våra rådgivare oavsett vilken fas ditt företag befinner sig i. Vi har nämligen arbetat med några av de största aktörerna på marknaden, och varit med på deras resa från starten.

Medtech
Vi stöttar dig som driver techbolag med inriktning mot vård- och medicinbranschen. Här kombinerar vi kunskapen med vårt långvariga engagemang inom branschgruppen för vård- och omsorg. Det ger dig ett brett stöd och värdefulla insikter.

Exempel på vad du får hjälp med:
Techföretag är digitala från dag ett. Därför är vår kompletta lösning för ekonomihantering helt digital och kan nås dygnet runt med säker inloggning. Här hanterar ditt företag allt ifrån fakturor och medarbetarnas tidrapportering till skräddarsydda rapporter som hjälper dig att fatta rätt beslut.

Techbolag är, eller blir, ofta globala. Det kräver en rådgivare som har full koll på internationella beskattningsfrågor, som internprissättning och personalförflyttning mellan olika länder. Du får hjälp med korrekt hantering av utländska källskatter för till exempel royalty och vi reder ut rätt moms vid internationell försäljning.

I det löpande strategiarbetet finns våra certifierade affärsrådgivare vid din sida. De stöttar dig med affärsplan, frågor kring tillväxtstrategi, aktieägaravtal och liknande. Du får också våra experters stöd när det gäller värdering och transaktioner vid förvärv och försäljning. Dessutom är vi vana vid att rekommendera lämpliga incitamentsprogram för nyckelpersoner, utifrån just din verksamhet.