Teknikutveckling, ökad komplexitet och stark konkurrens är vardag för dagens teknikföretag. Med förutsättningar som förändras gäller det att företagen är flexibla och har en hållbar strategi i grunden.

Våra rådgivare är experter inom tech och genom vår branschgrupp får du tillgång till vår specialistkompetens inom olika underbranscher. Vi hjälper dig att stärka din affär, oavsett var i världen du har verksamhet. Genom samarbeten och strategiska partnerskap på nationell och lokal nivå erbjuder vi nätverkande och seminarier där du träffar andra bolag inom samma bransch.

Gaming

Grant Thornton har många kunder i dataspelsbranschen och är rådgivare till flera av de mest framgångsrika spelutvecklarna. Vi har branschkompetensen och erfarenheten att stötta både dig som är utvecklare och förläggare. Dessutom har vi hjälpt branschorganisationen Dataspelsbranschen med analyser och annan data, som du bland annat kan ta del av i rapporten Spelutvecklarindex.

Fintech

Har du ett techbolag med inriktning på finansbranschen? Då kan du få unikt stöd av våra rådgivare oavsett vilken fas ditt företag befinner sig i. Vi har nämligen arbetat med några av de största aktörerna på marknaden, och varit med på deras resa från starten.

Medtech

Vi stöttar dig som driver techbolag med inriktning mot vård- och medicinbranschen. Här kombinerar vi kunskapen med vårt långvariga engagemang inom branschgruppen för vård- och omsorg. Det ger dig ett brett stöd och värdefulla insikter.

Det här kan vi hjälpa dig med

Techbolag är digitala från dag ett. Därför är vår kompletta lösning för ekonomihantering helt digital och kan nås dygnet runt med säker inloggning. Här hanterar ditt företag allt ifrån fakturor och medarbetarnas tidrapportering till skräddarsydda rapporter som hjälper dig att fatta rätt beslut.

Bolagen är ofta globala och kräver en rådgivare som har full koll på internationella beskattningsfrågor, som internprissättning och personalförflyttning mellan olika länder. Du får hjälp med korrekt hantering av utländska källskatter för till exempel royalty och vi reder ut rätt moms vid internationell försäljning.

I det löpande strategiarbetet finns våra certifierade affärsrådgivare vid din sida. Vi stöttar dig med till exempel affärsplan, frågor kring tillväxtstrategi, aktieägaravtal. Du får också expertstöd när det gäller värdering och transaktioner vid förvärv och försäljning. Dessutom är vi vana vid att rekommendera lämpliga incitamentsprogram för nyckelpersoner, utifrån just din verksamhet.

Behöver du stöd i frågor kring tech?

rich text with image

Framtidens Nyckeltal

Nyckeltalen som definierat vår tids sätt att driva mot lönsamhet behöver kompletteras med fler och i vissa fall helt nya för att säkra framtida konkurrenskraft. Vilka är era framgångsfaktorer och hur ska ni säkra och följa upp att de tar er mot era mål? Välkommen att göra vår nyckeltalsinventering, startskottet för att skapa långsiktigt hållbar lönsamhet.

Vilka nyckeltal säkrar din framgång? 

Olof Nordgaard
Branschansvarig för Tech
Olof Nordgaard

Hitta ett kontor nära dig

Ditt närmaste kontor

Besöksadress
Kungsgatan 57
111 22 Stockholm
Postadress
Box 7623
103 94 Stockholm