Hanteringen av de skatter som berör företaget bör ses som viktiga strategiska beslut som ska fattas på ett tidigt stadium och sedan kontinuerligt ses över. Vi hjälper dig med detta, genom professionell och proaktiv skatterådgivning.

Reglerna för skatt är omfattande, invecklade och kan dessutom ändras från år till år. Att göra fel kan leda till onödiga och höga kostnader. Vi erbjuder proaktiv rådgivning där vi, i samråd med dig och anpassat till just ditt företag, skapar och upprätthåller ett långsiktigt hållbart sätt att arbeta med frågor om skatt.

Hos oss är dina frågor om skatt i trygga händer

Integritet. Kvalitet. Trygghet. Dessa tre ord utgör kärnan i hur vi arbetar. Vi tar oss tid att förstå vad som är viktigt för just din verksamhet. När vi vet hur du tänker kan vi erbjuda en skatterådgivning som får ditt företag att växa och utvecklas. Vi ger professionella råd som vi kan stå för i alla typer av skattefrågor. Vi ger dig också verktyg för att fatta rätt affärsmässiga beslut.

Oavsett om du anlitar oss som ägare, entreprenör eller del av en större multinationell organisation kan du räkna med professionell rådgivning anpassad efter just dina behov. I samarbete med Grant Thorntons övriga affärsområden kan vi ge ett helhetserbjudande som täcker alla behov vid sidan av skatterådgivningen. Vårt internationella nätverk gör dessutom att du kan vara trygg med vår rådgivning oavsett var i världen du verkar.

Rådgivning för effektiv och korrekt skattehantering

Våra konsulter anlitas ofta som föredragshållare – både för sina uppdaterade expertkunskaper och för sin förmåga att förklara det komplicerade på ett sätt som är enkelt att förstå och ta till sig. Detta kommer naturligtvis även till nytta i de löpande rådgivningssituationerna.

Vi diskuterar gärna hur vi kan bidra till en effektiv och korrekt strategi för skattehantering i ditt bolag.

Kontakta en skatterådgivare

Vår expertis inom

Fåmansföretag

Hos Grant Thorntons skattekonsulter får du som äger och driver ett fåmansföretag en skräddarsydd helhetslösning utifrån dina och företagets specifika behov. Vi arbetar nära dig som kund och hjälper till att genomföra de åtgärder vi föreslår.

Företagsbeskattning

Lagstiftning och praxis kring företags- och bolagsbeskattning ändras ständigt. Vi ser till att du är uppdaterad på området så att du kan undvika problem och utnyttja de skattemässiga fördelar som finns.

Internationell beskattning

Vårt internationella nätverk Grant Thornton International har medlemsföretag i närmare 120 länder. Genom oss får du snabbt veta gällande skatteregler i olika länder. Vi kan hjälpa till med alla frågor om bolagsskatt, mervärdesskatt, internationella transaktioner och konsekvensanalyser inför etableringar. Vi bistår även vid etablering av filial eller dotterbolag.

Moms, punktskatt, tull

Så gott som varje transaktion i ett bolag kräver momshantering. Reglerna kan upplevas som komplicerade och felaktig hantering av momsen kan innebära onödiga kostnader och straffavgifter för ditt företag. Våra rådgivare stöttar dig och ditt företag.

rich text with image

Framtidens Nyckeltal

Nyckeltalen som definierat vår tids sätt att driva mot lönsamhet behöver kompletteras med fler och i vissa fall helt nya för att säkra framtida konkurrenskraft. Vilka är era framgångsfaktorer och hur ska ni säkra och följa upp att de tar er mot era mål? Välkommen att göra vår nyckeltalsinventering, startskottet för att skapa långsiktigt hållbar lönsamhet.

Vilka nyckeltal säkrar din framgång? 

Man som använder Grant Thornton på sin datorskärm

Grant Thornton Flow

Med Flow får du en komplett digital arbets- och samarbetsyta för ett smartare och enklare företagarliv. En plattform där vi erbjuder verktyg, tjänster och rådgivande innehåll. Allt samlat på en plats via en säker inloggning med BankID.

Upptäck Grant Thornton Flow

Pia Hedberg
Affärsområdeschef för Skatt
Pia Hedberg

Hitta ett kontor nära dig

Ditt närmaste kontor

Besöksadress
Kungsgatan 57
111 22 Stockholm
Postadress
Box 7623
103 94 Stockholm