Löneservice effektiviserar, med extra stöd

Grant Thorntons tjänster inom löneadministration erbjuder en komplett hantering av ditt företags lönefunktion: från inrapportering till utbetalning och rapportering, kontrolluppgifter, statistik och pensionsadministration. Tillsammans går vi igenom dina behov och skräddarsyr sedan en lösning som passar just din verksamhet.

Vi arbetar i moderna och flexibla system med inrapportering via webben, vilket sparar mycket tid i er löneadministration. Vi kan också göra en integration med era befintliga system.

Vi har lönekonsulter som är auktoriserade enligt FAR eller SRF vilket innebär en kvalitetsstämpel då auktorisationen kräver regelbunden kompetensutveckling och ett standardiserat arbetssätt. Våra specialister arbetar i team för minskad sårbarhet, och nära dig som kund.

Vi kan erbjuda bred expertis inom många olika kollektivavtal och inom olika branscher.

Rapportering och attestering via webben

Via Grant Thorntons kundportal kan dina medarbetare på ett enkelt och lättillgängligt sätt tidrapportera samt lägga in eventuell frånvaro, reseräkningar och utlägg. Ansvarig chef attesterar på webben och underlagen förs sedan över direkt till lönesystemet. Medarbetarna kan enkelt (digitalt) se sina lönespecifikationer samt sitt semester- och kompsaldo.

Läs mer om hur enkelt det är att hantera kvitton och reseräkningar.

Specialistrådgivning vid avancerade frågor

Även om ditt företag har kvar sin lönefunktion, kan det ändå finnas områden där du behöver specialisthjälp av en auktoriserad lönekonsult. Vi kan till exempel hjälpa dig med:

  • Löneöversyn av ditt företags lönehantering
  • Kvalitetssäkring/utredning av semesterlöneskuld
  • Lönekartläggning
  • Uppsättning/effektivisering av rutiner och processer
  • Vissa HR-relaterade frågor
  • Framtagning av underlag för rehabutredningar.

Vi har också bred kompetens och expertis inom hantering av löner och relaterade frågor för internationella bolag med personal i utlandstjänst, så kallade expatriater. I dessa frågor arbetar vi nära vår avdelning Global Mobility Services och kan erbjuda en helhetslösning med analys och hantering av utlandsstationeringar och gränsöverskridande personalförflyttningar, exempelvis när det gäller:

  • Skatt
  • Socialförsäkringstillhörighet
  • Utstationeringskontrakt
  • Effektiva kompensationsmodeller.

Läs mer i artiklarna nedan, och kontakta oss för att få veta mer hur ditt företag kan spara tid genom löneoutsourcing. Du hittar ditt

Ansvarig löneservice Pernilla Broberg Kontakta Pernilla
PPS Lararförmedlarna

"Det var bara Grant Thornton som kunde erbjuda helheten"

People Productions Sweden (PPS) har utsetts till Gasellföretag sex gånger. Bolaget visar tillväxt år efter år och förbereder sig nu för nästa steg. För att kunna ägna sig helhjärtat åt sin affär och utveckla verksamheten har de sedan starten outsourcat sin ekonomihantering. När de var i behov av en ny samarbetspartner föll valet på Grant Thornton. Läs hela kundcaset...

Bil - ikon

Din tjänstebil - mer än en bra förmån

Tjänstebil är en av de vanligaste förmånerna för många företagare. Tillhör du dem som har en gäller det att ha koll på milen för att undvika eftertaxering. Men visste du att du även kan använda din förmån för att nå löneuttagningskravet för utdelning? Här delar Grant Thorntons auktoriserade lönekonsult Anneli Wahlgren med sig av sina bästa tips till företagsägare som har tjänstebil.
Läs Annelis Blogg...