Blogg

In i dimman…

Eva Törning Eva Törning

Vid det här laget är det ingen nyhet att Eva har otur med sina flygförbindelser - så även denna gång. Det blev ändå en mycket produktiv vecka med både frukostseminarium, artikelskrivande och en riktig favoritlunch på schemat.

"Måndagsmorgonen började med en kraftig dimma över nordvästra Skåne och vi är nu rätt vana vid att höra mistlurarna ute på Öresund. För tredje gången sedan jag började blogga i början av december blev det problem med planet som jag skulle åka med upp till Stockholm. Den här gången var flyget helt inställt, och det var ett ganska argt gäng som inte fick klara besked omedelbart.

Det är ju bara att gilla läget ibland – inställda flyg är ju en av de sakerna som man faktiskt inte kan styra över...När det var dags för SAS-planet att landa i Ängelholm så gick det inte. Det blev istället buss raka vägen till Sturup och en ombokning av lunchen. Men oj så mycket skrivarbete jag fick gjort, så det blev en bra morgon ändå!

På tisdagsmorgonen höll min kollega Björn och jag IFRS Update för alla som inte fick plats på samma frukostseminarium veckan innan. Vi gav tips om vad man ska tänka på i årets årsredovisning och berättade om IFRS 15 och intäktsredovisning. Den ombokade lunchen intogs på tisdagen mitt i stan på Pressklubben, vilket blev en mycket produktivt och inspirerande lunch! Det goda samtalet toppades med raggmunk och fläsk – en av mina absoluta favoriträtter. Därmed sprack min planering för en sallad till lunch...

Hemresan på tisdagen gick helt enligt plan och resten av veckan var jag på kontoret i Helsingborg. Det har märkts väldigt tydligt den här veckan att revisionerna av de större företagen har kommit igång, för det har varit många frågor som har avhandlats. Veckans största projekt har dock varit att tillsammans med Daniel och Stefan, som arbetar inom energibranschen, skriva ett svar på en artikel i Balans om anslutningsavgifter. Energibranschen är en bransch med många utmanande redovisningsfrågor!

Veckan avslutades med ett telefonmöte med en kund och en kollega på Irland, där vi nu är i slutfasen av arbetet med att upprätta årsredovisningar. Det är mycket lättare att prata om K3 och K2 än BFNAR och RR när man pratar engelska.

I helgen blir det äntligen dags att se "En man som heter Ove" och då med en STOR låda popcorn!"

Eva Törning