Entreprenörshubben i Almedalen 2019

Entreprenörshubben samlar entreprenörer, politiker och experter till diskussioner om hur tillväxtbolag kan växa och utvecklas i Sverige. 

Se filmerna från vårt tält på Strandvägen 4

Företagarpodden #178: Hur det går till när man bygger en hållbar affär?

 • Företagarpodden #178: Hur det går till när man bygger en hållbar affär?

  Hur ska entreprenörer pusha gränserna inom en bransch och förändra inifrån? Och hur ser skillnaderna ut mellan ett ägarlett företag och ett stort internationellt bolags hållbarhetsstrategi? Det är bara några av de frågor som besvaras av Helena von der Esch, affärsrådgivare Grant Thornton och Kaj Török, hållbarhetschef MAX Burgers. Lyssna på poddavsnittet!

Dagens program

 • Dagens program

  Hållbar framtid, entreprenörernas samtid
  Småföretagen är de som tar täten i arbetet för en hållbar framtid och vad som krävs för att nå resultat. Vilka insikter om möjligheter och ansvar kan andra företagare och resten av samhället ta med sig?

  Günther Mårder, vd Företagarna

 • Dagens program

  Världen brinner – vad gör entreprenörerna?
  Digitalisering, automatisering och klimatförändringar skapar nya utmaningar för både samhälle och näringsliv. Hur kan entreprenörer använda FN:s globala mål, nya affärsmodeller och integrerat hållbarhetsarbete för att uppnå en långsiktig tillväxt som stärker både näringsliv och samhälle?

  Björn Fondén, hållbarhetsexpert Grant Thornton

 • Dagens program

  Så skapas framtidens tillväxt 
  Sverige har länge legat i täten för innovation och tillväxt, men nu vittnar både forskning och företag om en inbromsning. Vad hindrar svensk tillväxt i dag och vilka lösningar behövs för att behålla innovationskraft, jobb och välfärd? 

  Moderator: Günther Mårder, Företagarna
  Medverkande: Maria Mattsson Mähl, grundare Alpha CE, Anders Ekholm, senior rådgivare Framtidsinstitutet, Helena Lindahl, näringspolitisk talesperson Centerpartiet

 • Dagens program

  Vilken är den bästa tillväxtpolitiken?
  Vilken är den bästa lösningen för framtida tillväxt? Sverige har länge legat i framkant men bromsat in. Men varför? Vilka lösningar inom politik, forskning och näringsliv är realistiska och hur bör Sveriges framtida tillväxtpolitik se ut? 

  Moderator: Günther Mårder, Företagarna
  Medverkande: Lydia Wålsten, ledarskribent SvD, Anders Lindberg, ledarskribent Aftonbladet

 • Dagens program

  Hur bygger man en hållbar affär?
  Alla pratar om vikten av företagande för att skapa jobb och tillväxt i Sverige. Men hur bygger man en hållbar affär? Och hur kan man förändra branscher som tidigare setts som problematiska ur hållbarhetssynpunkt? Samtal i en livepodcast på plats.

  Programledare: Günther Mårder, vd Företagarna, Helena von der Esch, affärsrådgivare Grant Thornton
  Medverkande: Kaj Török, hållbarhetschef MAX Burgers

 • Dagens program

  Hur skapas hållbart arbetsliv i svenskt näringsliv?
  Powerlunch med inbjudna gäster (inbjudan krävs)

 • Dagens program

  Hållbart arbetsliv – även för entreprenören?
  Stressrelaterade problem skapar stora kostnader för samhället och försvårar kompetensförsörjning, innovation och produktivitet för företagen. Så hur skapar vi ett mer hållbart arbetsliv – vilka lösningar ser forskningen och politiken? Och vad säger företagarna själva – hur mår de? 

  Moderator: Ann-Sofie Forsmark, Formstark Resiliens
  Medverkande: Pernilla Ramslöv, grundare och vd NOX Consulting, Mårten Westberg, vd Europeiska institutet för beteendevetenskaplig analys, Gunilla Nordlöf, generaldirektör Tillväxtverket, Günther Mårder, vd Företagarna, Anna Johnson, vd Grant Thornton

 • Dagens program

  Kommer rörlig arbetskraft skapa fungerande kompetensförsörjning? 
  Bristande kompetensförsörjning är ett av de största tillväxthindren. I januariöverenskommelsen finns flera punkter som innebär förändringar i arbetsrätten, bland annat undantag från turordningsregler och förändringar i a-kassan. Men kommer den nya modellen lösa problemen? Diskussion mellan ungdomsförbunden och entreprenörspanel.

  Moderator: Günther Mårder, Företagarna
  Medverkande: David Ling, språkrör Grön Ungdom, Martin Hallander ordf KDU, Erik Engstrand, förbundsstyrelseledamot MUF, Simona Mohamsson, andre vico ordf LUF, Tobias Andersson, ordf SDU, Evelina Reuterfors, förbundsambassadör CUF samt Christoffer Sjögren, vd Städarna, Adrian Swartz, grundare Gigway, Ida Garamvölgyi, grundare Urban Urban

 • Dagens program

  Är nöjda medarbetare nyckeln till hållbar tillväxt?
  Hållbarhet är avgörande både för enskilda företag och för samhället i stort. Hur skapas både långsiktig tillväxt och ett sunt arbetsliv? Företags värdeutveckling står i direkt relation till medarbetarnas välmående och engagemang, men hur uppnås det?

  Medverkande: Mårten Westberg, vd Europeiska institutet för beteendevetenskaplig analys, Julia Höglund, hållbarhetsexpert Grant Thornton

 • Dagens program

  Entreprenörsbaren (personlig inbjudan)
  Almedalens bästa entreprenörsmingel med DJ-battle

   

Axplock av medverkande

 • Axplock av medverkande

  Günther Mårder, vd Företagarna

 • Axplock av medverkande

  Ann-Sofie Forsmark, grundare Formstark Resiliens

 • Axplock av medverkande

  Pernilla Ramslöv, grundare NOX Consulting

.

 • .

  Gunilla Nordlöf, generaldirektör Tillväxtverket

 • .

  Anders Ekholm, senior rådgivare Framtidsinstitutet

 • .

  Maria Mattsson Mähl, grundare AlphaCE