article banner
Intervju

Entreprenörshubben - nytt kreativt inslag i Almedalen

5 frågor till Anna Johnson, vd för Grant Thornton, om varför Almedalen är ett måste i sommar.

Varför är det viktigt för Grant Thornton att vara i Almedalen?

- Vi är där för att dela med oss av våra erfarenheter av att få bolag att växa. Almedalen är en unik mötesplats där man som besökare på en liten yta sköljs över av kompetens, kunskap och insikter. Jag älskar stämningen i Almedalen – alla är så öppna och glada - och att springa på människor jag kanske annars inte skulle möta.

Vilka nyheter väntas i år?

- De senaste fyra åren har vi arrangerat Entreprenörsdagen där vi framför allt har blickat framåt och pratat om vad vi kan uträtta på sikt. I år vill vi verka mer här och nu. Vi kommer att bygga upp en hubb, ett nav för och med entreprenörer. En plats för kreativa samtal där alla som vill kan komma förbi och snacka med oss eller med andra som också vill hänga i hubben. Vi ser fram emot dynamiska möten både i själva hubben och mellan föredragshållare och publik.

Grant Thorntons tema i år är hållbar tillväxt. Kommentar?

- Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv. Många entreprenörer har ofta startat sina bolag utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det är en aspekt som alltså redan från början finns med i deras affärsmodell. Men utmaningarna inför framtiden är många och det hoppas jag att vi ska få igång en livlig diskussion om.

- God kompetensförsörjning är den kanske viktigaste faktorn för att få ett bolag att växa. Det handlar om att bygga en kultur och ett arbetsklimat dit medarbetare vill komma, stanna och utvecklas – det i sin tur skapar lönsamma bolag.

Är det någon särskild programpunkt du vill lyfta?

- Seminariet ”Hållbart arbetsliv – även för entreprenören?” är en hjärtefråga för mig. Jag ser verkligen fram emot att ta del av erfarenheter och insikter från bland andra Pernilla Ramslöv från NOX Consulting och Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket.

- Vi har också ett seminarium om framtidens tillväxt där det ska bli spännande att lyssna på Maria Mattsson Mähl, grundare av Alpha CE, och Anders Ekholm från Framtidsinstitutet som bland annat ska prata om vilka hinder som svensk tillväxt möter och vilka lösningar som behövs. Viktiga frågor, som jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att lyssna på.

Du som är född och uppvuxen på Gotland, kan du dela med dig av något smultronställe för den som vill ta en kort paus från Almedalen?

- Missa inte Gnisvärds strand, ett par mil söder om Visby. En underbart vacker plats för den som vill dra ner på tempot för en stund.


Få de senaste nyheterna paketerade i ett mejl     

Prenumerera på våra nyhetsbrev