Vi erbjuder skräddarsydda tjänster inom skatt, revision, rådgivning och ekonomiservice – globalt och lokalt – allt samlat under ett tak för att du ska nå dina ambitioner.

Läs de senaste nyheterna, tipsen och mer

Grant Thornton undersöker assistansens samhällskostnader
Branschnyhet Grant Thornton undersöker assistansens samhälls­kostnader
Personlig assistans står inför ekonomiska utmaningar, där lönsamheten för privata assistansbolag har minskat. Det visar en rapport från Grant Thornton som belyser kostnadseffektiviteten hos personlig assistans jämfört med andra omsorgsinsatser.
Mats Fagerlund
Emelie Kagart
| 7 min lästid |
Är er verksamhet redo för den nya cybersäkerhetslagen?
Nyheter Är er verksamhet redo för den nya cybersäkerhets­lagen?
När hoten fortsätter att öka breddas också perspektivet på beredskap. Nu skärper EU kraven på företagen, med fokus på cybersäkerheten hos samhällsviktiga verksamheter. Redan 1 januari 2025 föreslås den nya cybersäkerhetslagen träda i kraft, med tydliga krav och påtagliga sanktioner. Vi guidar dig i de nya reglerna som kräver omfattande åtgärder inom 18 sektorer.
Annika Norrman Nordell
Christer Runestam
| 4 min lästid |
Positivt på midmarket – läge för fler företag att säkra sin konkurrenskraft
Nyhet Positivt på midmarket – läge för fler företag att säkra sin konkurrenskraft
Beslutsfattare över hela världen ser ljust på framtiden, trots osäkerheter i omvärlden. I Sverige är det bristen på kompetens, en begränsad marknad och svårigheter att få finansiering som är de största utmaningarna just nu. Samtidigt har 8 av 10 medelstora företag insett att hållbarhet är avgörande för att säkra framtida konkurrenskraft. Grant Thorntons nytillträdda vd Henrik Johansson är övertygad om att företag som förekommer regelverk kommer få en affärsfördel – om de börjar agera nu.
Henrik Johansson
| 4 min lästid |
Rekordmånga företag förväntar sig öka lönsamheten
Rapport Rekord­många företag förväntar sig öka lönsam­heten
Sex av tio företagsledare inom mid-market förväntar sig ökad lönsamhet de kommande tolv månaderna. Samtidigt planerar vartannat bolag att höja försäljningspriserna. Det visar Grant Thorntons senaste International Business Report (IBR) som mäter affärsklimatet hos beslutsfattare i företag över hela världen.
3 min lästid |
Yttre hoten ökar – snart riskerar företag sanktioner om de inte är rätt rustade
Nyheter Yttre hoten ökar – snart riskerar företag sanktioner om de inte är rätt rustade
Det säkerhetspolitiska läget i världen har kraftigt försämrats samtidigt som många svenska företag drabbas av kriminalitet och cyberattacker. Kunskapen hos företagen måste öka – och kanske finns nyckeln i de kommande EU-direktiven. Experterna guidar i hur CSRD, CER och NIS2 kan göra företagen mer motståndskraftiga.
Annika Norrman Nordell
Christer Runestam
Maaria Martin-Vivaldi
| 9 min lästid |
Har du frågor kring rådgivning, vill du få ett kostnadsförslag, eller vill du ge oss feedback? Hör av dig, så återkommer vi så snart vi kan.

Kompetensutveckla med säsongens seminarier, webbinarier och event

Karriär

Hos oss blir du viktig

Hos oss blir du viktig
Vår övertygelse är att tillit och rätt vägledning får människor och företag att utvecklas. Därför ger vi dig tidigt eget ansvar för att påverka din utveckling. Vi tror på kraften i dig.
Är du redo för ditt nästa steg? Lediga jobb Nyexaminerad? Vi visar vägen Lär känna Grant Thornton
Hos oss blir du viktig