Tips och råd

Så lockar du investerare till SaaS-bolaget

Med:
Tatiana Shalalvand,
Christine Ahlstrand,
Anders Hallin
insight featured image
Software as a service (SaaS) är en affärsmodell med kraftig tillväxt som lockar såväl entreprenörer som riskkapital. Men hur tänker investeraren innan pengarna satsas? Den 16 mars höll Grant Thornton ett webbinarium på detta ämne som nu kan ses i efterhand.

Att värdera ett SaaS-bolag kan vara något av en utmaning, utöver rent finansiella värden brukar även olika mjuka värden påverka värderingen av bolagen. Samtidigt är det en affärsmodell som befinner sig i starkt tillväxt och som många investerare är villiga att satsa på, i olika faser av bolagens utveckling.

För att få en ökad förståelse kring olika värderingsstrategier genomförde Grant Thornton, tillsammans med Cloud Capital, den 16 mars ett webbinarium där tre olika investeringsparter redogjorde för hur de värderar bolag inför potentiella investeringar och vad som är viktigt för bolagen att lägga vikt vid inför en exit.

De medverkande var Tatiana Shalalvand, Investment Director, Inventure, Christine Ahlstrand, Growth Investor, Standout och Anders Hallin, partner, Alliance Venture.

Rätt team och skalbar affärsmodell

Bland de faktorer som lyftes fram som viktiga fanns betydelsen av rätt team i bolaget, en skalbar affärsmodell, en produkt som möter marknadens behov på rätt sätt och en bra säljorganisation.

Webbinariet modererades av Serhat Eliacik, auktoriserad revisor och Partner med fokus på Tech och Saas-bolag, Grant Thornton och Johan Crona, Founder and Managing Partner, Cloud Capital och SaaS Podden.

Webbinariet kan nu ses i sin helhet i efterhand här.

Specialistkompetens för alla typer av tech-bolag

Grant Thorntons branschgrupp Tech erbjuder specialistkompetens för alla typer av ägarledda företag inom tech. Kunderna kan få hjälp att stärka sin affär oavsett var i världen verksamheten bedrivs. Genom samarbeten och strategiska partnerskap på nationell och lokal nivå erbjuder Grant Thornton nätverkande och seminarier med möjlighet att träffa andra bolag inom samma bransch.

Intresserad av fler webbinarier? Ta del av hela vårens !Kunskap är nyckeln till framgång

Få relevanta nyheter, inspirerande artiklar, tips & råd samt värdefulla webbinarier som bidrar till att ditt företag kan växa och utvecklas.