Skattenyhet

Nytt från regeringen: Omställningsstöd även för mars och april

Med:
Mari-Helen Näslund
insight featured image
Omställningsstödet till företag förlängs nu med mars och april. Stödet kommer kunna användas av företag som tappar mer än 30 procent av omsättningen och förlängningen innebär att stödet nu kan användas för perioder mellan mars 2020 och april 2021. Värt att notera är att storleken på stödet beräknas annorlunda från och med augusti 2020, till följd av EU:s regelverk.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att den nya beräkningen bedöms vara mer förmånlig för de flesta företag. Den så kallade subventionsgraden kommer att vara 90 procent för små företag och 70 procent för större företag och företag kan få som mest 97 miljoner kronor i omställningsstöd för perioderna under augusti 2020 till april 2021.

Regeringen meddelar också att mars och april kommer att utgöra två olika stödperioder. Detta för att avräkningen ska fungera om nedstängningsstödet skulle aktualiseras. Stödet måste godkännas av EU-kommissionen innan det kan träda ikraft.

Vi bevakar löpande nyheter om omställningsstöd, här finns senaste artikeln Förlängning av omställningsstöd till företag – detta gäller.

Observera att denna information lades ut den dag som framgår ovan. Omständigheter kan ha tillkommit som innebär att informationen är inaktuell. Vänligen besök vår samlingssida för de senaste nyheterna.

Kunskap är nyckeln till framgång

Få relevanta nyheter, inspirerande artiklar, tips & råd samt värdefulla webbinarier som bidrar till att ditt företag kan växa och utvecklas.