Skattenyhet

Förlängning av omställningsstöd till företag – detta gäller

Med:
Mari-Helen Näslund
insight featured image
Regeringen avser förlänga perioden som företag kan söka stöd för sitt omsättningstapp. Samtidigt vill man ändra nivåerna så att fler företag ska kunna använda stödet.

Förslaget innebär en möjlighet att söka omställningsstöd för augusti-december. För företag som söker, kommer det att kunna göras uppdelat på två perioder:

  • För perioden augusti-oktober kommer stöd kunna ges till företag som har haft ett omsättningstapp på mer än 40 procent.
  • För perioden november-december ska tappet ha varit mer än 30 procent.

Stödet ges precis som tidigare som en andel av företagets fasta kostnader, beroende på företagets procentuella omsättningstapp.

- Nivåerna på omsättningstappet är lägre jämfört med när regeringen aviserade att förlängningarna skulle införas. Det innebär att fler företag kommer kunna använda stödet än vad vi tidigare trodde, vilket är positivt, säger Mari-Helen Näslund, skatterådgivare på Grant Thornton.

Regeringens uppskattning är att de nya reglerna kan träda ikraft i mitten av februari 2021.

Observera att denna information lades ut den dag som framgår ovan. Omständigheter kan ha tillkommit som innebär att informationen är inaktuell. Vänligen besök vår samlingssida för de senaste nyheterna.

Kunskap är nyckeln till framgång

Få relevanta nyheter, inspirerande artiklar, tips & råd samt värdefulla webbinarier som bidrar till att ditt företag kan växa och utvecklas.