article banner
Intervju

”Kvinnliga gaseller har ett driv utöver det vanliga”

rich text with image

Peter Fellman, chefredaktör på Dagens Industri, berättar om varför priset Årets kvinnliga Gasell är så viktigt och vilka gemensamma nämnare tidigare pristagare har haft.

Den 25 november delar Grant Thornton ut priset ”Årets kvinnliga Gasell 2019” i Malmö. Så här säger Peter Fellman om utmärkelsen:

Varför är Årets kvinnliga gasell ett så viktigt pris?
Vi ser i vår Gasellundersökning att det bara är knappt var tionde Gasellföretag som ägs och leds av kvinnliga företagare. Vi vill att den andelen ska växa och ett led i det är att särskilt uppmärksamma och uppmuntra ökat kvinnligt företagande. 

Finns det något som förenar de företagare som har fått priset tidigare?
Gemensamt hos de fyra fantastiska entreprenörerna som blivit Årets kvinnliga gasell är ett  driv utöver det vanliga och ett stort engagemang för att vilja göra skillnad. De har hittat lösningar på problem och ofta utmanat en bransch eller startat en ny trend. De här nytänkarna har alla varit modiga och vågat ta risker och litat på sin starka magkänsla och sina övertygelser. 

I år är det femte gången som priset delas ut. Hur tror du att utvecklingen ser ut de kommande fem åren?
Vi måste tillsammans jobba aktivt med jämställdhet och mångfaldsfrågan för att bryta gamla tankemönster och normer i näringslivet, något som i allra högsta grad är nödvändigt. Vi fortsätter gärna att premiera och synliggöra kvinnliga Gaseller men hoppas att strukturerna i näringslivet förändras så att fler kvinnor vågar och har möjligheten att starta företag.

Di Gasell

I höst hyllar vi Sveriges all växande bolag lite extra när Di Gasell firar 20-årsjubileum. Grant Thornton är långvarig partner till Di Gasell och har förmånen att jobba nära många fantastiska entreprenörer som bidrar till tillväxt och arbetstillfällen i näringslivet.

Som rådgivare vill vi med hjälp av insiktsfulla råd, relevanta beslutsunderlag och smarta digitala tjänster ge dig ett dygn med fler timmar. Vi vill vara bollplanket som effektiviserar din intensiva vardag, löser problem samt bidrar med erfarenhet, uppslag och idéer. Vårt mål är ju detsamma som ditt – att ditt företag ska växa och nå sin fulla potential.

 

Kriterier för priset Årets Kvinnliga Gasell
Priset tilldelas ett gasellföretag med en vd eller grundare som är en inspiratör och förebild för andra kvinnor. En entreprenör som står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé. 2018 utsågs Maria Mattsson Mähl till Årets kvinnliga Gasell och året innan var det Reneé Voltaire som fick ta emot priset.


Få de senaste nyheterna paketerade i ett mejl     

Prenumerera på våra nyhetsbrev