Våren 2007: Adelis köper Knightec

  • Knightec är ett entreprenörsdrivet teknikkonsultföretag som grundades 2003 och har vuxit till att omfatta tre affärsområden. De har verksamhet på nio orter i Sverige, från Umeå i norr till Lund i söder, med över 500 medarbetare. 

  • Då ägarna bestämt sig för att inleda en försäljningsprocess kontaktades ett flertal oberoende rådgivare. Grant Thorntons tidigare transaktionserfarenhet inom branschen och internationella nätverk bidrog till att ägarna valde Grant Thornton som sin finansiella rådgivare.

  • I maj 2017 köptes Knightec av private equity-bolaget Adelis. Ägarna kvarstod som väsentliga aktieägare i Knightec efter transaktionen.

Knightec AB

Våren 2018: Tilläggsförvärv för expandering av tjänsteutbud

  • På våren 2018 författar Grant Thorntons M&A-avdelning en branschrapport över IT-konsultsektorn som skickades ut till selekterade bolag, bland annat Knightec. Tack vare Grant Thorntons gedigna kunskap om branschen och framträdande bolag på IT-konsultmarknaden lyckas man sammankoppla Dewire med Knightec, vilket initierade förvärvsprocessen.

  • Förvärvet, som stängdes i februari 2019, innebär att Knightec nu kan erbjuda sina befintliga och nya kunder nya förmågor, större bredd och högre kapacitet.