Skattenyhet

Skatteverket kollar extra på e-handel i årets deklaration

insight featured image
E-handeln ökade med 100 miljarder under 2020 och i samband med årets deklaration kommer Skatteverket leta efter oredovisade inkomster, både intäkter och moms. Samtidigt påverkar nya EU-regler hanteringen av momsen. För att hjälpa ditt företag att hantera momsen har vi skapat en site med information som hjälper dig att göra rätt.

Enligt ett pressmeddelande från Skatteverket exploderade e-handeln under 2020, som en följd av pandemin. Enligt branschstatistik, köpte svenskarna för cirka 100 miljarder mer förra året än 2019 - en ökning på 33 procent. I och med detta bedömer SKV att inkomster från e-handel ökade förra året och därför görs en extra satsning på att kontrollera att inkomsterna deklareras.

Skatteverket kommer framför allt att granska mindre och medelstora företag med webshoppar, och fokusera särskilt på de som säljer till kunder utomlands.

- Vi jobbar med många kunder inom det här området och det sker så pass mycket förändringar kring momsen så jag vill uppmana alla att gå inom sitt momsflöde. Vi har skapat en site med information kring detta: ett självtest för att se om du träffas av de nya reglerna, en guide för momshanteringen vid internationell webbhandel och du kan även se ett webbinarium på ämnet, säger Annika Nordqvist, momsrådgivare på Grant Thornton.

Klicka på nedan länk för att komma till siten:
Momsregler vid e-handel