Skattenyhet

Nytt förslag: Företag kan ge anställda gåvor för 2 000 kronor - skattefritt

Catrin Åkerlund
Med:
insight featured image
Förra året slopade regeringen tillfälligt förmånsbeskattningen för gåvor till anställda upp till 1000 kronor. För ett tag sedan meddelade man att skattefriheten ska gälla även 2021. Nu kommer även förslaget att höja beloppsgränsen till 2000 kronor per anställd.

- Syftet med att ge företag möjlighet att ge anställda en skattefri gåva är att stötta utsatta branscher inom det lokala näringslivet. Några vanliga exempel på detta är att företag ger sina medarbetare presentkort hos lokala butiker och restauranger. Det blir en win-win, för samtidigt visar man uppskattning för sina medarbetare under pandemin, säger Catrin Åkerlund, skatterådgivare på Grant Thornton.

Skattefriheten på 2000 kronor ska gälla utöver den möjlighet att lämna skattefria gåvor som redan finns i dag och föreslås gälla gåvor som lämnas från och med den 1 januari 2021 t.o.m. 31 december 2021.

Förslaget är att de nya reglerna ska träda i kraft 1 maj 2021, men de ska alltså kunna tillämpas retroaktivt från 1 januari.

 

Kunskap är nyckeln till framgång

Få relevanta nyheter, inspirerande artiklar, tips & råd samt värdefulla webbinarier som bidrar till att ditt företag kan växa och utvecklas.