article banner
Case

Uppsalabyrå breddar sin affär med hjälp av Grant Thornton

Tack vare den löpande rådgivning som Grant Thornton erbjuder får Sandström & Andresson IT Solutions (SAITS) tid att göra det de är bäst på – att skapa värde för sina webbkunder.

Rasmus Sandström och Dan Andréasson har en bakgrund inom e-sport och systemutveckling. Efter universitetsstudier i systemvetenskap slog de sina påsar ihop och startade bolaget SAITS. Det första året höll de till i Borlänge, men sedan två år har SAITS sin bas i Uppsala.

- Redan under tiden i Borlänge kände vi att vi ville samarbeta med en konsult som inte bara svarade på våra frågor utan som också kunde komma med förslag om förbättringar och utvecklingssteg, säger Dan Andréasson, utvecklingschef på SAITS.

Att valet föll på Grant Thornton berodde på att både Dan och Rasmus snabbt kände ett starkt förtroende för Grant Thorntons konsulter.

- Vi köpte ett helhetspaket som för oss har inneburit en stor trygghet i form av rådgivning, lönesystem och löpande redovisning. Alla de bitarna sammantaget har verkligen underlättat vår vardag, säger Dan Andréasson.

För ett år sedan hade SAITS flera viktiga beslut att fatta inför en expansion. Tack vare de råd som Grant Thornton gav valde SAITS då att göra om sin organisation till koncernstruktur och bland annat starta ett holdingbolag och två dotterbolag.

I dag sköter Grant Thornton i princip all löpande ekonomisk administration åt SAITS, inklusive löpande redovisning, löneadministration och rapportering till företagets ledning. Allt sker digitalt via Grant Thorntons kundplattform där medarbetarna på SAITS bland annat kan rapportera avvikelser och registrera utlägg.

- Kvittohanteringen är en annan tjänst vi sparat väldigt mycket tid på. Innan vi anlitade Grant Thornton skulle vi scanna kvitton och mejla in dem. Nu fotar våra medarbetare sina kvitton direkt i Grant Thorntons app, säger Dan Andréasson.

Samarbetet som ledde till "peace of mind"

På frågan om hur han vill sammanfatta vad Grant Thorntons hjälp har inneburit för SAITS svarar han ”peace of mind”. Han förklarar det med att han alltid känner sig säker på att Grant Thornton utför sina tjänster på bästa sätt, vilket skapar ett lugn på SAITS kontor.

- Det kanske låter konstigt, men jag har inget att klaga på. Är det något problem som dyker upp så löser vi det alltid tillsammans. De fyra Grant Thornton-konsulter vi har kontakt med är snabba på att återkomma. Ibland dyker det upp kluriga moms- och skattefrågor och även inom de områdena får vi med kort varsel hjälp av GT:s experter.

Sedan starten för snart fyra år sedan har SAITS ökat sin omsättning med 490 procent. I dag har företaget tio anställda i Uppsala och står på tröskeln till en expansion i USA. SAITS ska också starta två nya dotterbolag.

- Det känns fantastiskt spännande. Vi kommer bland annat att starta ett bolag i år inom Padelbranschen som ska erbjuda en ny innovativ IoT-tjänst, säger Dan Andréasson.

Frigör tid för att fokusera på kärnverksamheten

Isabella Caruso är kontorschef hos Grant Thornton i Uppsala. Hon tycker att SAITS är ett tydligt exempel på en kund där Grant Thorntons arbete underlättar och frigör tid för entreprenören att fokusera på att utveckla sin affär.  

- Nästa steg blir att jobba vidare med vår effektiva och digitala ekonomifunktion som ger SAITS en bra grund att stå på inför deras kommande expansion, säger Isabella Caruso. 

Fakta om Sandström & Andréasson IT Solutions (SAITS)

  • Digital byrå med fokus på produktutveckling och IT-konsultation. Knoppar av egna produkter till bolag.
  • Startades 2015 i Borlänge. Bolaget har i dag huvudkontor i Uppsala och har tio anställda.
  • Exempel på uppdrag: Konsulttjänster hos Spotify och Hemnet. SAITS har också byggt en plattform till världens första börsnoterade e-sportföretag.
  • Omsättning 2018: 5,4 miljoner.


Få de senaste nyheterna paketerade i ett mejl     

Prenumerera på våra nyhetsbrev