Har du koll på om ditt bolag hanterar momsen rätt?

Du vet säkert redan att moms är något som kan påverka ditt bolag på både kort och lång sikt. Genom att skaffa dig kunskap om rätt och hållbar hantering kan du spara tid och undvika känslan av ovisshet kring momsen. Optimal hantering gör även att du kan undvika onödiga kostnader och eventuella straffavgifter som felaktig hantering kan leda till. Det finns mycket att vinna på att hantera momsen korrekt.

Med Grant Thorntons tjänst Momschecken får du snabbt överblick över bolagets momsflöde. Våra momsexperter tar fram ett underlag och ringar in vilka områden som just ditt bolag kan förbättra. Du får samtidigt en överblick över vilka områden där allt är i ordning så att ni inte lägger tid på fel saker.

Vanliga frågor om Momschecken

Vad ingår i Momschecken?

Tillsammans med en av våra momsexperter går ni igenom ert momsflöde. Vi gör en temperaturmätning genom att ställa en rad frågor utifrån en checklista, allt för att få med alla områden. Detta tar ungefär 1-2 timmar och kan med enkelhet göras antingen via ett digitalt videomöte eller över telefon. Sedan går vårt momsteam igenom resultatet och presenterar vad de kommer fram till i tre kategorier; grönt är ett område där vi uppfattar att rutiner fungerar väl, gult är sådant som ni bör gå igenom och titta närmare på och rött är sådant som vi rekommenderar att ni tar hjälp med.

Hur går det till?
  1. Vi bokar tillsammans en tid för workshop och inleder arbetet.
  2. Under 1-2 timmar intervjuar våra momsexperter er för att kartlägga nuläget.
  3. Ni får en rapport med områden som fungerar väl respektive vad som bör ses över.
  4. Ni får även en muntlig genomgång där ni har möjlighet att ställa frågor.
För vilka bolag passar tjänsten?

Momschecken passar alla typer av bolag. Våra rådgivare kan hjälpa bolag över hela Sverige – genomgången görs via telefon eller video.

Vad kostar Momschecken?

Vår genomgång, som inkluderar vårt förarbete, mötestid, analys samt en skriftlig återkoppling, har ett fast pris på 25 000 SEK exkl. moms. Om rapporten inkluderar röda områden där ni önskar hjälp av våra momsexperter, räknas det som ett separat uppdrag där ni kommer överens om genomgång och arvode etc. Att ni genomför Momschecken med oss innebär inte att ni är bundna att använda oss för vidare rådgivning.

rich text with image

Boka momschecken

Din revisor, redovisningskonsult eller rådgivare kan koppla ihop dig med vårt momsteam för att boka en momscheck. Eller så kan du fylla i dina uppgifter här så kontaktar vi dig och bokar ett möte.