Många företag väljer att lägga ut sina it-tjänster och infrastruktur genom outsourcing. Olika företag har olika behov och nivå av säkerhet.

För att säkerställa att ditt företag har rätt säkerhetsnivå kan våra it-revisorer utfärda ett bestyrkande och validera processer, system och IT-infrastrukturer genom en oberoende tredjepartsgranskning och bestyrkande.

Hur säkert är ditt moln?
Med fler och fler tjänster i molnet är det viktigt att säkra lösningen. Vi hjälper ditt företag med granskningar där vi går igenom det integritets- och avtalsmässiga. Vårt arbete baseras på vedertagna principer och internationella standarder, såsom ISO/IEC 27000 och SOX.

Företag anlitar våra auktoriserade revisorer för att utföra granskning samt bestyrkande rapporter för säkerhet, sekretess, integritet och tillgänglighet enligt ISAE 3402/SOC 1, 2 eller 3. Dessa är en oberoende, branschgodkända tredjepartsstandarder för rapportering och granskning av tjänsteföretag. Granskningen följer ett specifikt upplägg och kan utföras på två olika sätt:

  • Typ 1-rapport - utvärderar effektiviteten i kontroller vid en viss tidpunkt
  • Typ 2-rapport - utvärderar effektiviteten i kontroller under en viss tidsperiod

Kontakta våra erfarna it-revisorer för att få veta mer om hur granskningen går till och vilka intyg som kan utfärdas.

Johan Sarasalo
Head of BRS Corporate
Johan Sarasalo