article banner
Nyhet

Se filmerna från Almedalen 2019

Hur gick diskussionerna i vårt tält på Strandvägen 4?

Här hittar du sammanfattningar, analyser och insikter från våra seminariedeltagare och moderatorer.

  

Entreprenörshubben den 1 juli

Att bygga en hållbar affär
Hamburgerkedjan Max har fått mycket uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete, men hur ser tänket bakom framgångarna ut? Här ger Max hållbarhetschef KAj Török några tips till dig som vill bygga en mer hållbar affär.

Vem löser tillväxtfrågan?
I vår Almedalsdebatt frågade vi tre spännande personer med tre olika perspektiv: hur löser vi tillväxtfrågan? Enligt publiken vann entreprenören Maria Mattsson Mähl (AlphaCE), med två röster till godo på tvåan visionären Anders Ekholm (Institutet för framtidsstudier). Som god trea kom politikern Helena Lindahl (Centerpartiet). Hör deras förslag i korthet här och avgör själv - röstade publiken i Almedalen rätt?

Ett hållbart arbetsliv – även för entreprenören?
Att vara entreprenör kan tidvis vara tungt och många orkar inte ta sina idéer och drömmar i mål. Hur kan vi skapa bättre förutsättningar för företagande och vad är viktigt att tänka på själv som entreprenör? Gunilla Nordlöf, Generaldirektör på Tillväxtverket, och Pernilla Ramslöv, utsedd till näringslivets mäktigaste entreprenör 2019, bjuder på sina perspektiv.

Lönsamt att satsa på medarbetarna
Ett företags lönsamhet och värdeutveckling står i direkt relation till medarbetarnas nöjdhet och engagemang, det menar Mårten Westberg, VD för Europeiska institutet för beteendevetenskaplig analys. Han har själv utvecklat en investeringsmodell utifrån detta samband och har flera år på raken slagit index med god marginal. Hör honom berätta om detta och om vad man kan göra för att börja i rätt ända – hos medarbetarna.