hero banner

Anna Johnson är vd på Grant Thornton. Hon sitter även i styrelsen för Grant Thornton International och i branschorganisationen FAR:s styrelse. Anna är auktoriserad revisor och har jobbat på bolaget sedan 1999. Innan hon blev vd 2016 var hon bland annat revisionsledare och kontorschef. 2022 fanns hon för andra gången med på Dagens Industris lista över Näringslivets 125 Mäktigaste Kvinnor. I motiveringen lyftes Annas fokus på hållbart företagande: ”För att vara framgångsrik i fortsättningen behöver du integrera hållbarhet i din verksamhet”.

Anna Johnson har ett stort engagemang i entreprenörskapsfrågor och hon trycker på att näringslivet har en viktig roll att fylla för tillväxt och hållbar utveckling. Grant Thorntons vision är skapa framtiden tillsammans med entreprenörsföretag och Anna Johnson menar att näringslivet som förändringskraft är viktig.

Förutom entreprenörskap och hållbar utveckling är jämställdhet viktigt för Anna Johnson. Hon sitter till exempel i juryn för Dagens Industris utmärkelse Kvinnlig Gasell och ett av Grant Thorntons mål är att delägarkretsen ska bli jämställd. Idag är Grant Thornton branschbäst med 37 procent partners som är kvinnor.

Tjänster
Connect
Möt våra experter