Vi erbjuder skräddarsydda tjänster inom skatt, revision, rådgivning och ekonomiservice – globalt och lokalt – allt samlat under ett tak för att du ska nå dina ambitioner.

Läs de senaste nyheterna, tipsen och mer

CBAM: Nya regler för koldioxidutsläpp vid import till EU
Tips och råd CBAM: Nya regler för koldioxidutsläpp vid import till EU
CBAM är ett av EU:s nya verktyg för att bekämpa klimatförändringarna och minska utsläppen av växthusgaser. Tanken är att det ska vara ett incitament för producenterna att använda renare teknik och energi, eftersom det ska bli dyrare att importera utsläppstunga varor. Redan från 1 oktober i år måste registrering ske hos EU och från och med 2026 behövs särskilda CBAM-certifikat köpas som motsvarar företagens utsläpp.
Johan Andersson
Marcus Jonasén
| 3 min lästid |
Ny kartläggning: Håller svenska börsnoterade företag måttet på bolagsstyrningsrapportering för framtidens krav?
Rapport Ny kartläggning: Håller svenska börsnoterade företag måttet på bolagsstyrningsrapportering för framtidens krav?
Omvärlden idag ställer allt högre krav på företag. Investerare, kunder och medarbetare vill se ansvarstagande och transparens – oavsett lagkrav. En färsk kartläggning som vi har gjort visar att svenska börsbolag i stor utsträckning följer koden för svensk bolagsstyrning, men att det finns stora variationer i hur man redogör det faktiska arbetet. Riskhantering och jämställdhet är två viktiga områden som står ut.
Johan Sarasalo
Caroline Möller
| 3 min lästid |
Bolagsstyrningsrapportering
Rapport Bolagsstyrningsrapportering
Rapporten Bolagsstyrningsrapportering redovisar data, insikter och reflektioner utifrån den kartläggning av 156 börsnoterade svenska företag som Grant Thornton genomfört. Rapporten redovisar hur de undersökta företagen arbetar med strukturer och processer för att främja effektivt beslutsfattande och hållbart företagande. Den betonar även vikten av att redovisa hållbarhetsfrågor på ett tydligt och transparent sätt.
Experternas råd för att undvika konkurs: var proaktiv och agera i tid
Tips och råd Experternas råd för att undvika konkurs: var proaktiv och agera i tid
Många företag – oavsett storlek - möter nu svårare ekonomiska utmaningar. Då gäller det att vara uppmärksam på företagets likviditet för att undvika konkurs. Johan Andersson, auktoriserad revisor och partner på Grant Thornton, berättar tillsammans med Erik Hellström på Ackordcentralen, hur du ska agera när kassaflödet minskar och varför konkurs inte behöver vara enda vägen ut.
Johan Andersson
| 7 min lästid |
Internationell bolagsbeskattning – så navigerar du rätt
Skattenyhet Internationell bolagsbeskattning – så navigerar du rätt
Globalt, och inte minst inom EU pågår sedan flera år tillbaka olika initiativ som syftar till att motverka skattebaserosion och flytt av vinster mellan stater, framför allt till följd av arbetet inom OECD. Skatteregler rörande bland annat ränteavdrag, hybrider och skatterapportering har redan implementerats i svensk lagstiftning. Här berättar Grant Thorntons skatteexpert Henrik Hedberg om viktiga förändringar att hålla koll på just nu och hur du rustar företaget för framtiden där den nationella skatterätten präglas alltmer av internationell utveckling.
Henrik Hedberg
| 4 min lästid |
Har du frågor kring rådgivning, vill du få ett kostnadsförslag, eller vill du ge oss feedback? Hör av dig, så återkommer vi så snart vi kan.

Kompetensutveckla med säsongens seminarier, webbinarier och event

Karriär

Hos oss blir du viktig

Hos oss blir du viktig
Vår övertygelse är att tillit och rätt vägledning får människor och företag att utvecklas. Därför ger vi dig tidigt eget ansvar för att påverka din utveckling. Vi tror på kraften i dig.
Är du redo för ditt nästa steg? Lediga jobb Nyexaminerad? Vi visar vägen Lär känna Grant Thornton
Hos oss blir du viktig