Vi erbjuder skräddarsydda tjänster inom skatt, revision, rådgivning och ekonomiservice – globalt och lokalt – allt samlat under ett tak för att du ska nå dina ambitioner.

Läs de senaste nyheterna, tipsen och mer

FORA övergår till månadsvis rapportering av lön - vilka fördelar?
Nyhet FORA övergår till månadsvis rapportering av lön - vilka fördelar?
Från och med februari 2024 ska löner för anställda som räknas som arbetare rapporteras månadsvis i stället för årsvis. Uppgifterna används för att beräkna pensionspremier till de bolag som förvaltar dina anställdas pensionspengar.
Emelie Hansson
| 2 min lästid |
Inte moms för samfällighetsföreningar – enligt Högsta förvaltningsdomstolen
Skattenyhet Inte moms för samfällighetsföreningar – enligt Högsta förvaltningsdomstolen
Högsta förvaltningsdomstolen anser i fyra domar att samfällighetsföreningar inte ska ta ut moms vid uttaxering av bidrag till sina medlemmar. Domstolen ändrar därmed Skatterättsnämndens förhandsbesked och underkänner Skatteverkets uppfattning.
Martin Jacobsson
David Axelsson
Erik Karlsson
| 3 min lästid |
Nytt från Skatteverket gällande beräkning av momsavdrag i blandad verksamhet
Skattenyhet Nytt från Skatteverket gällande beräkning av momsavdrag i blandad verksamhet
Skatteverket har nu kommit med ett ställningstagande där de ger sin syn på hur momsavdrag i blandad verksamhet ska beräknas. Bakgrunden är en dom från Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) från hösten 2023 om användandet av omsättningsbaserad beräkningsmetod vid beräkning av momsavdrag för företag i blandad verksamhet. Grant Thorntons skatterådgivare kommenterar möjligheterna med beskedet och vilka nackdelar det medför.
Cecilia Smedfors
Martin Jacobsson
| 5 min lästid |
Nya bud om kommande hållbarhetsrapportering enligt CSRD
Nyhet Nya bud om kommande hållbarhetsrapportering enligt CSRD
Regeringen har nu tagit nästa steg i implementeringen av CSRD-direktivet i svensk lagstiftning. I regeringens lagrådsremiss som nu lämnats finns några betydande förändringar jämfört med utredningen. Bakgrunden är att man vill ge företagen mer tid för implementering. Grant Thorntons hållbarhetsexpert Annika Nygren kommenterar ändringarna och ger också sin syn på vad detta betyder för företagen.
Annika Nygren
| 3 min lästid |
Finansiering av forskningsprojekt – så kan ditt företag få bidrag och stöd
Tips och råd Finansiering av forskningsprojekt – så kan ditt företag få bidrag och stöd
För svenska aktiebolag som vill satsa på innovation, hållbarhet och digitalisering, finns det miljarder kronor att hämta i form av forsknings- och utvecklingsmedel. Dessa medel är tillgängliga både nationellt och på EU-nivå. Johan Andersson, auktoriserad revisor på Grant Thornton, guidar i vad företag behöver tänka på innan en ansökan skickas in.
Johan Andersson
| 4 min lästid |
Har du frågor kring rådgivning, vill du få ett kostnadsförslag, eller vill du ge oss feedback? Hör av dig, så återkommer vi så snart vi kan.

Kompetensutveckla med säsongens seminarier, webbinarier och event

Karriär

Hos oss blir du viktig

Hos oss blir du viktig
Vår övertygelse är att tillit och rätt vägledning får människor och företag att utvecklas. Därför ger vi dig tidigt eget ansvar för att påverka din utveckling. Vi tror på kraften i dig.
Är du redo för ditt nästa steg? Lediga jobb Nyexaminerad? Vi visar vägen Lär känna Grant Thornton
Hos oss blir du viktig