Vi erbjuder skräddarsydda tjänster inom skatt, revision, rådgivning och ekonomiservice – globalt och lokalt – allt samlat under ett tak för att du ska nå dina ambitioner.

Läs de senaste nyheterna, tipsen och mer

Lägsta lönsamheten i privata vård- och omsorgssektorn på 10 år
Rapport Lägsta lönsamheten i privata vård- och omsorgssektorn på 10 år
Årets rapport visar att den totala omsättningen för privata vårdbolag i Sverige ökade under 2022 i relation till 2021. Samtidigt försämrades lönsamheten jämfört med föregående år, från 7,6 procent till 6,3 procent, den lägsta noteringen på tio år. Förutom utmanande vårdköer och sjunkande produktivitet är ökad ekonomisk brottslighet ett växande problem som också påverkar de privata vårdgivarna.
Mats Fagerlund
Emelie Kagart
| 4 min lästid |
Undvik tvister och risker vid en lågkonjunktur
Tips och råd Undvik tvister och risker vid en lågkonjunktur
Hög inflation och högre ränteläge i kombination med en lågkonjunktur påverkar företagen allt mer på olika sätt. Betalningsproblem och tvister är två områden som ökar. Grant Thornton kan stödja ert företag med en rad olika tjänster och hjälpa er vidta flera åtgärder i förebyggande syfte, om ni ställs inför utmaningar och problem.
Mats Fagerlund
Johan Andersson
| 4 min lästid |
Så förbereder du dig för skatteåret 2024 - 10 tips från skatterådgivaren
Skattenyhet Så förbereder du dig för skatteåret 2024 - 10 tips från skatterådgivaren
Inför årsskiftet finns det en mängd beslut, regler och omständigheter som kan påverka skatten för dig som företagare. Tobias Bjarneborg, auktoriserad skatterådgivare på Grant Thornton, guidar dig rätt inför årsskiftets bokslut och deklaration samt ger sina 10 bästa tips inför skatteåret 2024.
Tobias Bjarneborg
| 9 min lästid |
IDUN Minerals – ett svenskt skönhetsmärke på tillväxtresa
Case IDUN Minerals – ett svenskt skönhetsmärke på tillväxtresa
IDUN Minerals är ett svenskt skönhetsmärke som använder sig av högrenade mineraler och ingredienser som skyddar och vårdar. Med hållbarhet i fokus har de i 12 år erbjudit högkvalitativt smink och hudvård. För att kunna fokusera helt på produkterna och företagets tillväxtresa vände de sig till Grant Thornton för deras löpande ekonomitjänster, något som kommit att bli ett framgångsrikt samarbete.
Joanna Antonson
| 5 min lästid |
CBAM: Nya regler för koldioxidutsläpp vid import till EU
Tips och råd CBAM: Nya regler för koldioxidutsläpp vid import till EU
CBAM är ett av EU:s nya verktyg för att bekämpa klimatförändringarna och minska utsläppen av växthusgaser. Tanken är att det ska vara ett incitament för producenterna att använda renare teknik och energi, eftersom det ska bli dyrare att importera utsläppstunga varor. Redan från 1 oktober i år måste registrering ske hos EU och från och med 2026 behövs särskilda CBAM-certifikat köpas som motsvarar företagens utsläpp.
Johan Andersson
Marcus Jonasén
| 4 min lästid |
Har du frågor kring rådgivning, vill du få ett kostnadsförslag, eller vill du ge oss feedback? Hör av dig, så återkommer vi så snart vi kan.

Kompetensutveckla med säsongens seminarier, webbinarier och event

30 nov. ON DEMAND
9:00 fm
21 nov. ON DEMAND
16 nov. ON DEMAND
9:00 fm
09 nov. ON DEMAND
08 nov. ON DEMAND
Karriär

Hos oss blir du viktig

Hos oss blir du viktig
Vår övertygelse är att tillit och rätt vägledning får människor och företag att utvecklas. Därför ger vi dig tidigt eget ansvar för att påverka din utveckling. Vi tror på kraften i dig.
Är du redo för ditt nästa steg? Lediga jobb Nyexaminerad? Vi visar vägen Lär känna Grant Thornton
Hos oss blir du viktig