Vi erbjuder skräddarsydda tjänster inom skatt, revision, rådgivning och ekonomiservice – globalt och lokalt – allt samlat under ett tak för att du ska nå dina ambitioner.

Läs de senaste nyheterna, tipsen och mer

Så förbereder du dig för skatteåret 2024 - 10 tips från skatterådgivaren
Skattenyhet Så förbereder du dig för skatteåret 2024 - 10 tips från skatterådgivaren
Inför årsskiftet finns det en mängd beslut, regler och omständigheter som kan påverka skatten för dig som företagare. Tobias Bjarneborg, auktoriserad skatterådgivare på Grant Thornton, guidar dig rätt inför årsskiftets bokslut och deklaration samt ger sina 10 bästa tips inför skatteåret 2024.
Tobias Bjarneborg
| 9 min lästid |
IDUN Minerals – ett svenskt skönhetsmärke på tillväxtresa
Case IDUN Minerals – ett svenskt skönhetsmärke på tillväxtresa
IDUN Minerals är ett svenskt skönhetsmärke som använder sig av högrenade mineraler och ingredienser som skyddar och vårdar. Med hållbarhet i fokus har de i 12 år erbjudit högkvalitativt smink och hudvård. För att kunna fokusera helt på produkterna och företagets tillväxtresa vände de sig till Grant Thornton för deras löpande ekonomitjänster, något som kommit att bli ett framgångsrikt samarbete.
Joanna Antonson
| 5 min lästid |
CBAM: Nya regler för koldioxidutsläpp vid import till EU
Tips och råd CBAM: Nya regler för koldioxidutsläpp vid import till EU
CBAM är ett av EU:s nya verktyg för att bekämpa klimatförändringarna och minska utsläppen av växthusgaser. Tanken är att det ska vara ett incitament för producenterna att använda renare teknik och energi, eftersom det ska bli dyrare att importera utsläppstunga varor. Redan från 1 oktober i år måste registrering ske hos EU och från och med 2026 behövs särskilda CBAM-certifikat köpas som motsvarar företagens utsläpp.
Johan Andersson
Marcus Jonasén
| 3 min lästid |
Ny kartläggning: Håller svenska börsnoterade företag måttet på bolagsstyrningsrapportering för framtidens krav?
Rapport Ny kartläggning: Håller svenska börsnoterade företag måttet på bolagsstyrningsrapportering för framtidens krav?
Omvärlden idag ställer allt högre krav på företag. Investerare, kunder och medarbetare vill se ansvarstagande och transparens – oavsett lagkrav. En färsk kartläggning som vi har gjort visar att svenska börsbolag i stor utsträckning följer koden för svensk bolagsstyrning, men att det finns stora variationer i hur man redogör det faktiska arbetet. Riskhantering och jämställdhet är två viktiga områden som står ut.
Johan Sarasalo
Caroline Möller
| 3 min lästid |
Bolagsstyrningsrapportering
Rapport Bolagsstyrningsrapportering
Rapporten Bolagsstyrningsrapportering redovisar data, insikter och reflektioner utifrån den kartläggning av 156 börsnoterade svenska företag som Grant Thornton genomfört. Rapporten redovisar hur de undersökta företagen arbetar med strukturer och processer för att främja effektivt beslutsfattande och hållbart företagande. Den betonar även vikten av att redovisa hållbarhetsfrågor på ett tydligt och transparent sätt.
Har du frågor kring rådgivning, vill du få ett kostnadsförslag, eller vill du ge oss feedback? Hör av dig, så återkommer vi så snart vi kan.

Kompetensutveckla med säsongens seminarier, webbinarier och event

07 dec. Kommande event
Eskilstuna
8:15 fm
08 dec. Kommande event
Västerås
8:00 fm
30 nov. ON DEMAND
9:00 fm
21 nov. ON DEMAND
16 nov. ON DEMAND
9:00 fm
Karriär

Hos oss blir du viktig

Hos oss blir du viktig
Vår övertygelse är att tillit och rätt vägledning får människor och företag att utvecklas. Därför ger vi dig tidigt eget ansvar för att påverka din utveckling. Vi tror på kraften i dig.
Är du redo för ditt nästa steg? Lediga jobb Nyexaminerad? Vi visar vägen Lär känna Grant Thornton
Hos oss blir du viktig