article banner
Nyhet

Varför ska man till Almedalen?

rich text with image

Hej Anna Johnson, vd för Grant Thornton, varför ska man besöka er under politikerveckan i Almedalen?
- Ur ett större perspektiv är Almedalen verkligen en unik mötesplats, det är ju den största samhällsmässa vi har. Tusentals människor är där för att dela med sig av det de brinner för, diskutera viktiga samhällsfrågor, visa forskningsresultat - du har hela utbudet av politiker, forskare, företagare, organisationer på samma ställe. Dessutom är det ett effektivt sätt att ha många olika möten på.

– Hos oss kommer man kunna träffa extremt spännande deltagare i år - jag är så stolt och glad över de som ska medverka! Den 2 juli arrangerar vi Entreprenörsdagen som vi viker till frågor som rör tillväxtföretag i Sverige, som ägarskiften och kompetensförsörjning. Vi delar med oss av de erfarenheter vi har genom våra kunder. 

– Vi diskuterar också hur entreprenörsfrågor kan komma högre upp på den politiska agendan.Vi arrangerar även en dag med fokus på ideella organisationer och civilsamhället. Bland annat ska vi prata om folkhälsa, hur vi förebygger exempelvis den psykiska ohälsan som rusar, och här är Filippa Reinfeldt moderator.

Vad är du själv mest intresserad av?
- Vi kommer att ha ett seminarium om jämställt företagande, det tror jag blir väldigt intressant. Varför är det inte lika många kvinnor som män som startar företag? Här kommer Allbright medverka, som arbetar för ett jämlikt näringsliv. Sen är jag nyfiken på vad närings- och innovationminister Mikael Damberg kommer att säga kring hur vi ska få fler tillväxtföretag i Sverige.

Och som gotländska, vad tycker du man ska göra på ön för den som får tid, och ork, över?
- Det räcker gott och väl att ta sig tid att gå runt i Visby, det är ett fantastiskt kulturarv. Eller ta en promenad längs vattnet eller varför inte en cykeltur längs kusten. Men har du bil - åk till Fårö - då får du garanterat känslan av att komma utomlands.

Nya rekord väntar Almedalen

I år är det 50 år sedan det första politiska talet hölls i Almedalen, och antalet besökare och evenemang slår ständigt nya rekord. Bara sedan 2007 har antalet evenemang ökat med 700 procent. Var med och bidra till nya rekordsiffror – och passa samtidigt på att träffa Grant Thornton på Entreprenörsdagen den 2 juli och Ideella organisationers dag den 3 juli.

Diagram