article banner
Nyhet

Peter Bodin utsedd till ordförande för IMPACT2030

IMPACT 2030

Peter Bodin väljs in som styrelseordförande i IMPACT2030 i samband med ett möte i FN:s högkvarter i New York den 5–7 september 2018. Mötet syftar till att visa upp den inverkan som volontärer kan ha genom att kanalisera sina kollektiva färdigheter och erfarenheter för att hjälpa till med bland annat fattigdomsbekämpning, utbildning, klimatfrågor och bekämpning av ojämlikhet.

Peter Bodin, CEO för Grant Thornton International:
- Jag är väldigt exalterad och hedrad över att bli medlem av IMPACT2030 som styrelseordförande. Jag har följt IMPACT2030-initiativet för en tid och jag har varit imponerad av det arbete som organisationen har gjort för att främja FN: s hållbara utvecklingsmål.

Peter Bodin menar att den privata sektorn efter 30 års verksamhet har unika förutsättningar och tar allt större ansvar för att hjälpa samhället att göra målen till verklighet.

- Människor är den privata sektorns mest värdefulla tillgång och genom att fokusera vår kollektiva energi på de hållbara utvecklingsmålen kan vi hjälpa det bredare samhället att göra sanna framsteg mot en bättre och mer hållbar framtid för alla.

IMPACT2030 är en organisation för privat sektor som syftar till att verka för frivillighetsarbete och på så sätt bidra till att världen uppnår FN:s globala hållbarhetsmål. IMPACT2030 grundades i samband med en FN-resolution som uppmanade nationer att engagera sig genom expansion av företagsfrivillig verksamhet och volontärarbete för anställda.

Grant Thornton international är partner till IMPACT2030 och sponsor av mötet som hålls i New York. Peter Bodin tar över som ordförande från IMPACT2030:s grundare, Grady Lee, som kommer att fortsätta som vice ordförande.


Få de senaste nyheterna paketerade i ett mejl     

Prenumerera på våra nyhetsbrev