article banner
Nyhet

”Det unika är att vara en del av samtalet på plats”

rich text with image

3 frågor till Günther Mårder, vd på Företagarna

Med mindre än två månader kvar till årets upplaga av politikerveckan i Almedalen väntas antalet besökare och evenemang fortsätta övertrumfa fjolårets rekord.

Hej, Günther Mårder, vd på Företagarna och Almedalsproffs! Varför tycker du att man som
småföretagare vara i Almedalen?

- Det är ett bra tillfälle för den som vill få nya perspektiv och knyta kontakter. Det unika är möjligheten att vara en del av samtalet på plats tillsammans med politiker, opinionsbildare, journalister och näringslivsföreträdare. Men det gäller att maximera nyttan av sin närvaro genom god planering. All eventuell nytta kan vägas mot kostnaderna som en vistelse medför.

Finns det något särskilt Företagarna fokuserar på i år?

- Eftersom att det är valår kommer vi att hårdbevaka fyra områden där det finns viktiga reformer att göra som förbättrar företagarklimatet. Det handlar om företagens kompetensförsörjning, minskat regelkrångel, ett förbättrat skattesystem och en modernisering av arbetsrätten.

Som Almedalsräv, hur ska man ta en första kontakt om man tycker sig ha stött på en intressant person på plats?

- Merparten av alla som är på plats under Almedalsveckan vill knyta nya kontakter och bredda sina nätverk, så om det dyker upp ett lämpligt tillfälle så ska man absolut inte vara för rädd att ta steget att gå fram och hälsa. Att ta en första kontakt via olika plattformar i sociala medier har blivit allt vanligare, och med den utbredda digitala närvaron är det både naturligt och praktiskt.