article banner
Intervju

”Jag älskar alla livsdrömmar som jag får vara en del av”

rich text with image

Annelie Nilsson började som konsult på Grant Thornton 2012 och är idag gruppchef, certifierad affärsrådgivare och Partner. Eget driv, stort ansvar tidigt och generösa kunniga kollegor har varit avgörande för hennes snabba utveckling. Det hon älskar mest med jobbet är att få bidra till passionerade entreprenörers drömmar.

Efter examen på Handelshögskolan i Göteborg 1995 har Annelie arbetat i olika roller, bland annat som ekonomiansvarig, redovisningschef och ekonomichef. Viljan att lära nytt och utvecklas har alltid varit en stark drivkraft.

- Innan jag började på Grant Thornton bytte jag jobb ganska ofta för att utvecklas. Här kände jag istället att jag blev sedd direkt och min vilja att utvecklas sågs som en tillgång. Jag har vuxit mer som människa och yrkeskvinna under mina sex år på Grant Thornton än under hela min tidigare yrkeskarriär, säger Annelie.

Stora möjligheter att växa genom betydande ansvar tidigt i kunduppdrag, och avsaknad av vassa armbågar utmärker kulturen hos Grant Thornton menar Annelie.

- Jag har haft bra chefer som sett min potential, och de har använt den i affären på ett sätt som var nytt för mig. Jag fick tidigt ett komplext uppdrag och jag lärde mig massor. När jag kände mina kollegors stöd vågade jag ta ut svängarna och mitt självförtroende växte av att jag klarade av uppdraget. Jag fortsatte att tacka ja till och föreslå utvecklingsmöjligheter. Här får du chansen om du själv vill. Det har varit nyckeln till att jag trivs så bra och jag har haft en fantastisk utveckling.

Även kunderna känner av Grant Thorntons unika kultur.

- Vi får ofta höra att vi känns ödmjuka – särskilt av bolag som tidigare arbetat med hierarkiska byråer. Kunder nämner också ofta vår nyfikenhet för deras affär. Det är det bästa med jobbet – jag älskar alla livsdrömmar som jag får vara en del av, alla möten med människor, all passion, all glöd! säger Annelie.

Vad är viktiga egenskaper som rådgivare på Grant Thornton?
"Som rådgivare är det viktigt att vara flexibel och att kunna ta saker på uppstuds. Att kunna gå in i ett kundmöte utan talmanus – det utvecklar och ger mig personligen massor av energi. Tryggheten kommer eftersom du först gör det med mer seniora kollegor, och sedan får du möjlighet att testa själv och känna att du klarar det. Du har hela tiden Grant Thorntons samlade kunskap i ryggen i form av kunniga kollegor som hjälper till", säger Annelie.

Varför välja Grant Thornton som arbetsgivare?
"Vi hjälper företag och människor att växa. Du får härliga kollegor som hjälper dig och du får ofta arbeta direkt mot företagsledningar eftersom vi arbetar med entreprenörer och ägarledda bolag. Och vi tar hand om energin och framåtandan hos våra medarbetare så att de fortsätter att utvecklas - oavsett ålder", säger Annelie.

I Grant Thorntons senaste medarbetareundersökning är över 8 av 10 medarbetare positiva eller mycket positiva till engagemanget inom bolaget.

Mer om Annelie

Namn: Annelie Nilsson
Roll: Gruppchef på Ekonomiservice, certifierad affärsrådgivare och Partner.
Arbetsort: Grant Thorntons kontor i Göteborg.
Gör gärna på fritiden: Båtliv och skidåkning med make och barn.