Skattenyhet

Få tillbaka skattepengar redan till påsk

I år har du som väntar pengar tillbaka på skatten möjlighet att få dessa redan till påsk.  En förutsättning är du måste ha en digital brevlåda för myndighetspost. Har du inte det måste du registrera dig för en sådan senast den 1 mars. Vidare krävs att deklarationen lämnas in, utan några ändringar eller tillägg, via Skatteverkets e-tjänst eller genom Skatteverkets app senast den 29 mars.

Redan en månad tidigare än vanligt, den 8-10 mars, börjar deklarationer skickas ut till dem som har en digital brevlåda. Deklarationen skickas som en PDF-fil och ser ut som den vanliga pappersdeklarationen. Det här är en fördel inte bara för de som har möjlighet att få skatteåterbäring tidigare, utan kanske ännu mer för de med mer komplicerad deklaration eftersom de får mer tid på sig att färdigställa den innan den 2 maj.

En digital brevlåda går att skaffa på Skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se/digitalbrevlada

Skatteverket gör det här för att uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt. Då får man dessutom deklarationen tidigare och slipper en massa papper, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Viktiga datum för att få deklarationen utskickad tidigare och möjlighet att få skattepengar till påsk är följande:

1 mars
Senast den 1 mars måste du ha skaffat en digital brevlåda och anmält bankkonto för skatteåterbäring till Skatteverket.

8 mars
Deklarationer börjar skickas ut till dem som har en digital brevlåda.

29 mars
Sista dagen för att deklarera för att få tillbaka skattepengar till påsk. Deklarationen ska lämnas in via Skatteverkets e-tjänst eller app.

5 april
Skatteverket börjar betala ut skatteåterbäringen.