Nyhet

Nya regler för visstidsanställning

Anneli Wahlgren Anneli Wahlgren

- Lönekonsulten reder ut vad du bör tänka på

Från och med den 1 maj 2016 gäller nya regler för visstidsanställning. Som företagare kan det vara avgörande att känna till vilka begränsningar som styr när en visstidsanställning övergår till en tillsvidareanställning.

De nya reglerna innebär att om en medarbetare varit anställd i sammanlagt 24 månader under en obegränsad tid leder det till en tillsvidareanställning. Detta gäller oavsett anställningsform (säsongsanställning, vikariat, visstidsanställning osv.) men medarbetaren får ha haft ett uppehåll på max sex månader mellan anställningarna för att de ska räknas. Reglerna omfattar även pågående retroaktiva anställningar.

- När lagändringar av den här typen kommer, är det extra viktigt att företaget har koll på alla medarbetares anställningstid och anställningsform. Annars kan det bli ett omfattande detektivarbete och i undantagsfall även leda till rättsliga processer. Det vill ju alla undvika, så mitt råd är att ta hjälp för att skapa ordning och reda, säger auktoriserade lönekonsulten Anneli Wahlgren.