Branschnyhet

Glöm inte att begära omprövning i tid

Även om man begärt anstånd till efter årsskiftet är det viktigt att påbörja arbetet med fastighetstaxeringen redan under hösten 2018. Andreas Adolphsson, partner och skatterådgivare på Grant Thornton, förklarar varför.

- Den främsta anledningen är att de fel som hittas i taxeringarna kan rättas till 6 år bakåt i tiden om en begäran om omprövning lämnas in före den 31 december 2018. I detta sammanhang kan även noteras att rättelsen även gäller taxeringen framåt i tiden när den deklareras vid AFT 2019.

Genom att vara ute i god tid kan man alltså påverka skatteuttaget under sammanlagt 12 år för industrier och 9 år för hyreshus. En felaktig fastighetsskatt på ett till synes lågt belopp som 10 tkr per år kan således förvandlas till 120 tkr för industrier och 90 tkr för hyreshus. Ofta handlar det dock om betydligt högre belopp.

Behöver du hjälp med att gå igenom taxeringen av dina fastigheter? Kontakta en av våra kunniga rådgivare så går vi igenom just ditt ärende. Varje fastighet är unik. Den 23 september till den 20 oktober bjuder vi också på 30 minuter fri rådgivning gällande allmänna fastighetstaxeringen 2019.

Helhetslösningar för dig som bygger, äger eller förvaltar fastigheter

Grant Thorntons fastighetsgrupp är ett team specialister med lång erfarenhet inom fastighets- och byggsektorn. Vi bistår både noterade och ägarledda företag, och erbjuder branschanpassad affärs- och skatterådgivning, redovisning, ekonomiservice och revision.

Läs mer om vår branschsatsning inom fastigheter och bygg.

Andreas Adolphsson

Kontakta Andreas

Maria Bergenmo

Kontakta Maria

Rebaz Wahab

Kontakta Rebaz


Få de senaste nyheterna paketerade i ett mejl     

Prenumerera på våra nyhetsbrev