Blogg

En välplanerad förkylning

Eva Törning Eva Törning

Evas sista bloggvecka har kantats av en rejäl förkylning, tillsammans med ett embryo till en artikel i tidningen Balans och ett eget bidrag till byråns digitalisering. Nu lämnar Eva över stafettpinnen till vårt rådgivningsgäng, som kommer att berätta om vad som är på gång inom deras område.

"Den här veckan hade jag planerat att arbeta undan lite uppgifter som legat ett tag. Eftersom det är sportlovsvecka i Stockholm var det ingen större idé att åka dit, så planen var att spendera hela arbetsveckan på hemmaplan. Så blev det inte... lördag morgon vaknade jag störtförkyld och jag sov bort större delen av helgen. Under veckan jobbade jag därför deltid och sov resten av dagen. Det positiva var att jag hann smygtvätta vår Jack Russel Leos filtar. Han är en livsnjutare som ogärna vill ligga direkt på golvet.

Den här veckan kom en rolig fråga om bokföringslagen (BFL) upp, som genererade ett embryo till en artikel som min medförfattare Peter och jag ska skriva till tidningen Balans. Det är viktigt att våga ha en uppfattning och göra en rimlig tolkning när lag och normgivning inte är tydlig! Artiklar ska gärna skrivas när ämnet är på näthinnan och man sitter i lugn och ro vid köksbordet.

Jag hoppas kunna bli helt frisk under helgen för att kunna spela lite golf eftersom en bana i närheten äntligen har öppna sina sommargreener. Det blir dock ganska tomt hemma; dottern i Stockholm med min guddotter och sonen i Polen med sina kursare.

Jag tar nu en paus i mitt bloggande. Inte på grund av förkylning, utan för att det lämna plats för kollegor inom rådgivning som också har spännande arbetsuppgifter att berätta om. Så därför berättar jag redan nu om nästa veckas bidrag till byråns digitalisering, då jag kommer att spela in en utbildningsfilm som ska visas på alla kontor. Filmen ska handla om de ändringar som vi ska börja tillämpa inom redovisningsområdet när nuvarande säsong med årsredovisningar är avklarad. Jag är ju ingen skådespelare, så att spela in film är långt utanför min komfortabla zon. Och jag väntar mig ingen Oscarsnominering...

Tack för mig så länge och fortsätt att läsa bloggarna som ni hittar här!"

Eva Törning