Blogg

Att glädjas åt andras framgång!

Eva Törning Eva Törning

Evas vecka har präglats av planering av byråns interna kursutbud, samarbete inom Grant Thorntons globala nätverk och digitalisering. Dessutom blev det en riktig firarmiddag med en nära vän och kollega.

"I måndags gick flyget i tid, det landade i tid och jag fick som vanligt en delikat närproducerad frukost, förutom kaffet som inte längre är Zoegas – det känns på smaken. I byråns arbete med digitalisering finns stora och små åtgärder.

En av förändringarna den här månaden är att det är första gången som jag får tidningen Balans enbart digitalt. Så, efter att ha bläddrat i papperstidningen Helsingborgs dagblad så kunde jag i lugn och ro ta upp Balans-appen och läsa det senaste numret. Det är ju onekligen lite enklare att läsa på en liten padda än att bläddra i en stor tidning. Jag är dock inte helt digital utan föredrar fortfarande böcker i pappersformat.

På måndagskvällen åt jag middag med min kollega Caisa, som jag under 15 års tid haft som nära vän och kollega, trots att vi arbetar på olika byråer. Jag passade på att gratulera Caisa åt att hon blivit framröstad av Balans läsare som den bästa krönikören – för andra året i rad! Caisa hade inte Balans-appen och hade inte läst nyheten. Hon blev glatt överraskad och vi firade med ett gott rödvin.

Inom Grant Thornton har vi ett utbildningsråd som arbetar med vår internutbildning. Vi hade ett jättebra möte på tisdagen, där vi spikade hela kursutbudet för 2016 och såg till att alla kurser kommer att ha en bra bemanning. Det är härligt att vi har så många bra personer som vill blir kursledare! Snart läggs utbudet ut i Utbildningsportalen så att alla kan anmäla sig. Efter mötet flög jag hem igen, en väldig guppig resa eftersom det hade dragit in en storm över Skåne, igen...

Jag hann också gratulera min kollega Philip som blev kontorsmästare i bowling och min dotter som hade lagat sitt livs första lasagne!

Veckans utmaning har varit att tolka siffror från en utländsk kund. Jag uppskattar verkligen SIE-filer, standardiserade bokföringsprogram och BAS-kontoplanen – det sparar otroligt mycket tid. Å andra sidan är det roligt att få utbilda kollegor i andra länder att om man använder BAS och konterar valutakursdifferenser i kontogrupp 8 så förutsätter vi att det är differenser hänförliga till långfristiga tillgångar och skulder.

Här i Skåne börjar alla få vårkänslor nu när solen börjar titta fram. Nja, inte alla kanske – vi inom redovisnings- och revisionsbranschen har högsäsong nu, vilket inte ger så mycket tid att njuta av solen på veckodagarna. Vi hoppas på bra väder i helgen och en mysig mello-kväll på lördag!"

Eva Törning