Blogg

Att börja året med redovisning i solen...

Eva Törning Eva Törning

Eva Törning bloggar från ett varmt Gran Canaria, där veckan har ägnats åt inkomstskatt, redovisning, goda middagar och en och annan buggig svängom på Playa del Sol.

"Veckans blogg kommer från ett väldigt mycket varmare klimat än kyliga Sverige, nämligen Gran Canaria, där drygt 20 deltagare och lärare har ägnat en vecka åt att fördjupa sig i inkomstskatt och redovisning. Resan började dock väldigt äventyrligt i och med att taxin inte dök upp, eftersom taxibolaget hade tappat bort beställningen. Min kollega Lars, som taxin skulle hämta upp först, fick ta bilen och jag fick skjuts av min man.

Gruppen på Gran Canaria bestod av redovisningskonsulter, revisorer och skattekonsulter - en perfekt mix. Hela gruppen samlades första kvällen för tapas, vilket var en ypperlig start på en vecka i Spanien. På söndagen körde kursen igång, men hjärnan var så inställd på att man jobbar måndag till fredag, vilket gjorde att vi var ganska dagvilla till en början. Kursen innehöll en kombination mellan föreläsning och uppgifter som löstes i grupp och det blev en hel del diskussioner, vilket uppskattas av oss som är lärare på kursen.

Under kursveckan har vi pratat om byggmästarsmitta, K10 och liknande skattefrågor som berör fåmansföretag, övergång till K3 och K2 samt svåra områden inom K3, K2 och skatt. Vi avslutade med att göra en fusion och blicka framåt mot de ändringar i årsredovisningslagen som trädde i kraft den 1 januari 2016.

Bild: En stunds jobb efter lunchVid lunchtid hade vi siesta som inleddes med gemensam lunch och därefter häng vid poolen, jobb, träning eller långa promenader. Kvällspasset slutade kl. 20.00, sen fick man snabba sig på för att hinna samlas för en gemensam middag. Det var såklart frivilligt att äta middag tillsammans med övriga deltagare, men eftersom den här gruppen var väldigt sammansvetsad så åt hela gruppen middag tillsammans alla dagar utom den lediga dagen .

En av kvällarna åt vi middag nere vid havet och det är verkligt härligt att få äta till ljudet av vågor som slår mot en strand. Eftersom det var ledigt dagen efter så blev kvällen längre för många och för några så blev kvällen väääääldigt lång. På den lediga dagen var det ganska många som gav sig ut på en ökenvandring, eftersom det finns en öken i Maspalomas.. Många åt därför en lite tidigare middag för att snabbt komma i säng.

Själv följde jag med Mats som är en STOR entusiast när det gäller styrdans (eller kasedans som vi kallar det i Skåne) till Playa del Sol. Mats är väldigt duktig på att föra så jag fick chansen att dansa två bugg vilket tack vare Mats gick jättebra trots att jag inte har buggat på säkert tio år. I nästa nummer av Balans kan ni läsa om Mats, där han bland annat kommer att berätta om sitt dansintresse.

Nu är kursen slut och det enda som återstår är avslutningsmiddag. Imorgon är det dags att åka hem till vintern igen..."

Eva Törning