Filmer från Nationella Entreprenörsdagen 2017

Hur blir Sverige världens bästa entreprenörsland?
Här sammanfattar vi 2017 års upplaga av Nationella Entreprenörsdagen i Visby. 

Hur ska dagens entreprenörer skapa framtidens jobb?
Sveriges entreprenörer startar många innovativa företag, men varför växer de inte vidare och blir nya jobbmotorer? Vi diskuterar vilka företag det är som kommer att skapa de jobb vi vill ha i Sverige i framtiden, vilka hinder som finns och vad vi måste göra för att överbygga dem.

Så löser vi talangbristen för startups
Det finns många exempel på framgångsrika svenska tech-startups. Men samtidigt har den här typen av bolag ett stort tillväxthinder – svårigheten att hitta och rekrytera talanger. Vi diskuterar kreativa lösningar för att kunna attrahera och behålla de bästa talangerna i Sverige.

Hur blir Sverige världens bästa entreprenörsland?
Entreprenörer skapar jobb och välfärd – de är avgörande för Sveriges framtid. Men det finns utmaningar som hindrar företagens tillväxt. Hur kan politiker, myndigheter och näringsliv samarbeta och hitta långsiktiga lösningar för att fler ska kunna starta och driva framgångsrika företag?

Dagens entreprenörer avgörande för att lyckas med morgondagens generationsskiften
100 000 företag i Sverige behöver inom tio år nya ägare. Hälften av dem riskerar hela sin överlevnad. Men, företagen kan räddas om andra entreprenörer tar över och leder bolagen vidare. Hur möjliggörs detta? Vilka hinder måste bort för att en annan entreprenör ska ta över ett befintligt bolag?

Vi är framtiden, låt oss bestämma – framtidens entreprenörspolitik
Hur ser framtidens politik ut för unga entreprenörer? Hur skapar vi ett företagarklimat i världsklass? Här möts ungdomsförbunden och unga entreprenörer i en paneldebatt med floskelförbud. Dessutom lansering av 2017 års manifest för ungt företagande.